Logo lissernieuws.nl
<p>Er is vaak onbegrip in hun omgeving, merken mensen met hersenletsel en hun naasten.&nbsp;</p>

Er is vaak onbegrip in hun omgeving, merken mensen met hersenletsel en hun naasten. 

(Foto: pexels.com)

Online-bijeenkomst over hersenletsel en onbegrip in de omgeving

  Zorg & Welzijn

In de regio Zuid-Holland Noord start op 12 april de eerste (digitale) informatiebijeenkomst voor mensen met hersenletsel en hun naasten. Het thema: onbegrip in de omgeving.

Hersenletsel verandert niet alleen het leven van de getroffene, maar ook het leven van de naasten en daarmee de relaties. De eerste fase is die van angst, stress en overleven. Dat geldt niet alleen voor de getroffene, maar zeker ook voor de partner. En als de getroffene dan weer thuis is moet een nieuw evenwicht worden gevonden. Voor dit nieuwe evenwicht bestaat geen pasklaar recept.
Tijdens deze eerste (digitale) informatiebijeenkomst gaat men met elkaar in gesprek over de (on)zichtbare gevolgen van hersenletsel en hoe het de relatie tussen de getroffene en de omgeving beïnvloedt. We wisselen ervaringen uit en delen tips met elkaar. De bijeenkomst is bedoeld voor getroffenen en hun naasten.

Deskundigen
Aan deze bijeenkomst werken mee:
• Christine Dessauvagie (hersenletsel.nl)
• Floor Aanhaanen (GZ-psycholoog Topaz Revitel)
• Joan Veldhuizen (Transmuralis)
De themabijeenkomst duurt van 16.15 tot 17.15 uur (inloop vanaf 16.00 uur). De locatie is dus digitaal, via ZOOM. Deelnemers ontvangen de link na aanmelding. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar joanveldhuizen@transmuralis.nl onder vermelding van ‘aanmelding infobijeenkomst 12 april’.

Over Transmuralis
Transmuralis is hét samenwerkingsverband van meer dan 30 zorgorganisaties in de regio Zuid-Holland Noord. Onze zorgorganisaties variëren van ziekenhuizen tot verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, revalidatiezorg, huisartsen en de geestelijke gezondheidszorg.

Meer berichten