Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

‘Ik doe mee’ is er voor alle Bollenstrekers

  Zorg & Welzijn

Om inwoners van de Bollenstreek een ontmoetingsplek te bieden waar ze interesses kunnen delen, talenten mogen ontwikkelen en elkaar kunnen supporten, is WelzijnsKompas in samenwerking met Lumen, SportSupport, Welzijn Teylingen en de gemeenten in de Bollenstreek gestart met het project ‘Ik doe mee’.

Nyncke Morad, directeur van WelzijnsKompas: “Via ‘Ik doe mee’ kunnen mensen gemakkelijker aansluiting vinden bij een van de vele activiteiten, workshops en cursussen die in de Bollenstreek worden georganiseerd. In zes tot negen maanden wordt een persoonlijke route doorlopen. Hierbij staan de interesses en talenten van de deelnemers centraal. Welzijnscoaches en buurtsportcoaches begeleiden deelnemers op hun route naar meer welzijn, ontmoeting en vitaliteit.”

Aansluiting vinden
Zeker in deze vreemde tijden waar het coronavirus voor de nodige beperkingen zorgt, hebben mensen nogal eens moeite om aansluiting te vinden. Ze voelen zich eenzaam, zijn somber of hebben klachten die een huisarts niet kan oplossen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slecht slapen. Veel mensen blijven met deze klachten zitten en raken steeds verder geïsoleerd. ‘Ik doe mee’ kan voor deze mensen uitkomst bieden.

Bij ‘Ik doe mee’ krijgt iedereen de kans om zijn of haar verhaal te delen en anderen hiermee te inspireren en van elkaar te leren. Morad: “Of je nu wilt deelnemen aan activiteiten en groepscursussen, iets wilt organiseren, of een workshop wilt geven: wij bieden mensen een laagdrempelige manier om hiermee aan de slag te gaan.”
Deelnemers komen op verschillende momenten bij elkaar. Ook wordt een digitale ontmoetingsplek opgezet. Mensen kunnen hier vragen stellen, informatie vinden, elkaar helpen en anderen inspireren. Meer info via Natalia Warmerdam, 06-45341936.

Meer berichten