Logo lissernieuws.nl
In een gesprek gaan klant en welzijnscoach samen op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de klant.
In een gesprek gaan klant en welzijnscoach samen op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de klant. (Foto: Pexels.com)

Wil jij je inzetten als welzijnscoach?

  Zorg & Welzijn

WelzijnsKompas is op zoek naar vrijwilligers die zich gaan inzetten als welzijnscoach. Een welzijnscoach biedt, binnen het project Welzijn op Recept, inwoners van Hillegom en Lisse de mogelijkheid om hun leefwereld te verbreden en weer zin te krijgen in de dingen die ze graag doen.

Bij Welzijn op Recept krijgt een klant via de huisarts een welzijnsrecept. Dit wordt gegeven als de klant bij de huisarts is geweest met vragen die niet direct medisch opgelost kunnen worden, zoals ik voel mij zo alleen of ik heb geen energie om ergens naar toe te gaan. Een welzijnscoach gaat vervolgens samen met de klant op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de klant. Denk aan een leeskring, vrijwilligerswerk, gymnastiekles, bezoekvrijwilliger etc. Soms is een extra duwtje in de rug nodig en begeleidt de welzijnscoach de klant naar nieuwe activiteiten.

Positieve Gezondheid
De gesprekstool en het gedachtegoed van waaruit een welzijnscoach werkt is ‘Positieve Gezondheid’. Zelf de tijd kunnen indelen en begeleiding van welzijnsadviseurs is uiteraard mogelijk. In het najaar is er een training voor de nieuwe coaches. WelzijnsKompas is dus op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit met de doelgroep hebben, (bij voorkeur) ervaring hebben in sociaal werk en coachende gesprekken, zelfstandig kunnen werken en om kunnen gaan met de computer. Neem bij belangstelling of vragen contact op met Hilde Koudijs via h.koudijs@welzijnskompas.nl of 0252-757100, doordeweeks bereikbaar van 09.00-12.30 uur.

Meer berichten