Maud tekende de voorkant van het boekje en mocht het eerste exemplaren ontvangen uit handen van wethouder Jeffrey van Haaster.
Maud tekende de voorkant van het boekje en mocht het eerste exemplaren ontvangen uit handen van wethouder Jeffrey van Haaster. Foto: pr

Schooljeugd kan kennismaken met sport en cultuur

Algemeen

Maud, leerling van de St. Willibrordschool, heeft vrijdag 17 september het eerste boekje van het beweegstimuleringsprogramma Sjors Sportief en Creatief in ontvangst genomen. 

Zij kreeg het uit handen van wethouder Jeffrey van Haaster tijdens de start van de Nationale Sportweek. Creatief als zij is, tekende Maud de voorkant van het boekje. Bijna tweeduizend Lissese basisschoolkinderen ontvangen van het Team buurtsportcoaches Lisse het Sjors Sportief en Creatief boekje. Zij kunnen zich vanaf 1 oktober (vaak gratis) inschrijven voor meer dan veertig verschillende kennismakingslessen van sport en cultuur via www.lisseactief.nl of de Sjors Sportief-app.  

Wethouder Jeffrey van Haaster: “Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen al vroeg bekend worden met de (sport)activiteiten in Lisse. Ik ben dan ook heel erg blij dat we nu met Sjors Sportief en Creatief kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen laten maken met de verschillende activiteiten in Lisse. Ik hoop dat heel veel kinderen hiervan gebruik gaan maken!”

Het programma sluit aan bij het Lokaal Sportakkoord
Het beweegstimuleringsprogramma sluit aan bij het Lokaal Sport- en preventieakkoord van de gemeente. Een belangrijk punt daarin is dat kinderen in contact worden gebracht met sport- beweeg- en cultuuraanbieders. En dat ze worden gestimuleerd om structureel deel te nemen aan activiteiten bij een vereniging, club of andere aanbieder.

Scholen en sportaanbieders zijn enthousiast
In juni riep Team buurtsportcoaches Lisse de verenigingen en sportaanbieders op om mee te doen aan Sjors Sportief & Creatief. De reacties waren enthousiast. Maar liefst drieëndertig verschillende aanbieders hebben zich aangemeld en bieden de komende maanden kennismakingslessen aan. Ook scholen staan positief tegenover extra bewegingsstimulering buiten schooltijd.

Uit de krant