Blijdschap om de winst in Den Haag, waar Dames 1 van Hisalis de tweede ronde van de Silver Cup won met 0-2. | Foto: Auke Hoekstra Foto: Auke Hoekstra

Dames 1 Hisalis door naar derde ronde in Silver Cup

Verenigingen Sport

Dames 1 van hockeyvereniging Hisalis speelde vrijdagavond 15 oktober de tweede ronde in de Silver Cup en reisde daarvoor af naar HDS in Den Haag. De spanning voor de wedstrijd was duidelijk te voelen bij de dames.

Er stond veel publiek langs de zijlijn om de elftallen aan te moedigen. Direct na het eerste fluitsignaal ging Hisalis fel van start. In de eerste paar minuten kreeg Hisalis een paar mooie kansen en Sanne Dijkstra versierde een strafcorner. Jolien van Schieveen wist deze fraai te benutten en maakte de 0-1. Daarna volgde er veel druk van Hisalis en kans op kans kwam voorbij. HDS kwam daardoor niet in het spel.
Het tweede doelpunt kwam voort uit een geweldige pass van Saskia Joosten. Zij speelde vanuit het midden de bal naar Sanne Dijkstra waardoor die vrij voor de keepster kwam te staan. Dijkstra draaide naar haar backhand en speelde de bal in het net: 0-2.
In het derde kwart zakte Hisalis iets in, maar de ploeg wist dit kwart zonder tegendoelpunten door te komen. De verdediging wist de aanvallen van HDS goed te pareren. In het vierde kwart kwam Hisalis meer in het spel en zette goed druk. In de laatste minuut kreeg Hisalis nog een strafcorner mee, maar kon deze helaas niet benutten. Het team kon de winst mee naar huis nemen en gaat door naar de volgende ronde.

Reguliere competitie
Zondag 17 oktober speelde Dames 1 thuis in de reguliere competitie tegen Loenen. Met de wedstrijd van vrijdag nog in de benen was iedereen gebrand om ook deze wedstrijd punten te pakken. Helaas kwam Hisalis het eerste kwart langzaam op gang en miste het vuur van vrijdag. Na een peptalk van coach Marnix Stegers kwamen de dames beter in de wedstrijd. Er ontstonden aanvallen, maar gescoord werd er niet. De verdediging van Hisalis stond goed, dus ook bij Loenen bleven doelpunten uit.
Na de rust bleven er aan beide kanten aanvallen komen, maar dit zorgde niet voor een doorbraak. Aan het einde kwam Sanne Dijkstra nog een keer mooi de cirkel van Loenen ingedraaid en sloeg, met een verdediger van Loenen in haar rug, hard op doel. Helaas kon de keepster deze met haar teen uit het doel houden en bleef de stand 0-0. (verslag: Laura Vos en Saskia Joosten).

Heren 1 Hisalis
Heren 1 van Hisalis had afgelopen weekend vrij. Het weekend daarvoor had het team een dubbelslag: 8 oktober wonnen ze uit met 1-4 van Bleiswijk voor de Silver Cup en 10 oktober won de ploeg met 1-4 uit bij Rijnvliet in Utrecht.