Op 2 november verschijnt de nieuwste thriller van Jens Vern, pseudoniem van de Lissese auteur Sander Verheijen.
Op 2 november verschijnt de nieuwste thriller van Jens Vern, pseudoniem van de Lissese auteur Sander Verheijen. Foto: Scholtes Fotografie (portret Jens Vern)

Lissese thrillerauteur Jens Vern bezoekt Grimbergen Boeken

Cultuur

De thrillerschrijvers Jens Vern (pseudoniem van Sander Verheijen uit Lisse) en Jeroen Windmeijer bezoeken Grimbergen Boeken op 30 oktober om 11.00 uur ter gelegenheid van de verschijning van Nevenschade, de tweede thriller van Vern. 

Anderhalf jaar geleden debuteerde Vern succesvol met De macht van K. waarvoor hij meteen genomineerd werd voor de Gouden Strop 2020. Jeroen Windmeijer is met zijn historische misdaadromans een van de populairste thrillerschrijvers van dit moment. De auteurs praten over Nevenschade, over het schrijven van thrillers en over de verschillen en overeenkomsten van hun werk. Aansluitend signeren zij hun boeken. 

Nevenschade speelt zich af in Nederland dat na een jaar lang in de ban van een virus te zijn geweest, bijzonder snel is opgekrabbeld door de deal die de minister-president maakte met een Amerikaans farmaceutisch concern. Niemand weet precies hoe hoog de prijs van die deal is geweest totdat een spoedarts in Den Haag een verbijsterende ontdekking doet en een onderzoeksjournalist en een vertaalster van een vertrouwelijk document tot dezelfde conclusies komen.

Jens Vern: “Natuurlijk is er vrij grote kans dat Nevenschade in de hoek van “coronathriller” gedrukt gaat worden omdat er een virus in zit. Maar eigenlijk gaat het – net als in De macht van K. trouwens – over macht, geld en vooral vertrouwen. Vertrouwen in zakenpartners, in familie en vrienden, en in de overheid. Wat gebeurt er als dat vertrouwen is gebaseerd op leugens en onwaarheden en scheuren gaat vertonen?”

Verheijen is oprichter van Crimezone.nl en hoofdredacteur van lezerscommunity Hebban.nl.

Uit de krant