De drie afzwaaiende brandweerlieden mochten hun familie 'redden'.
De drie afzwaaiende brandweerlieden mochten hun familie 'redden'. Foto en info: Hans Geerlings/BOL

Familie ‘redden’ tijdens laatste brandweeroefening

Algemeen

De vrijwillige brandweer in Lisse moet het de komende tijd even met drie mensen minder doen. De oefenavond op 23 november bij aannemingsbedrijf Zandvliet was namelijk de laatste waaraan Joop Baak, Marian v.d. Bosch en Ton Stolker deelnamen. Het korps had een bijzondere verrassing voor het trio in petto.

Voor de oefening op het terrein van Zandvliet rukte de brandweer uit met twee tankautospuiten en een ladderwagen. Bij de brandmelding was aangegeven dat een aantal mensen vermist werd. En dat bleken familieleden van de afzwaaiende brandweerlieden te zijn. Het was wel het laatste dat Joop, Marian en Ton hadden verwacht: familieleden ‘redden’ tijdens hun laatste oefenklus.

Leeftijdsgrens
Het drietal is de leeftijdsgrens van 55 jaar gepasseerd en dan is het tijd om afscheid van de brandweer te nemen. Joop Baak, die op 1 november is gestopt, heeft er 15 jaar opzitten. Marian v.d. Bosch neemt op 1 december afscheid na 20 jaar bij de vrijwillige brandweer. Ton Stolker zegt het team op 31 december vaarwel na een indrukwekkend aantal van 36 dienstjaren. De naam Stolker is daarna echter nog steeds op een aantal tenues te vinden; twee zonen van Ton zitten namelijk ook bij de brandweer.
Arco Tuinier, de ploegchef van de vrijwillige brandweer Lisse, gaf aan dat Joop, Marian en Ton hun oorkonde nog moeten krijgen. Dat gebeurt tijdens de korpsavond die naar verwachting begin februari plaatsvindt. “En met het vertrek van dit trio hebben we weer nieuwe mensen nodig. Ik hoop dat er zich vrijwilligers uit Lisse aanmelden, die zijn zeer welkom. Vooral overdag is onze bezetting wat aan de magere kant.”
Geïnteresseeerd? Op www.facebook.com/brandweerlisse/ staat een filmpje met meer informatie.

Uit de krant