Boudewijn Broersen van Hisalis Heren 1 in actie tegen Strawberries in Driehuis.
Boudewijn Broersen van Hisalis Heren 1 in actie tegen Strawberries in Driehuis. Foto: Auke Hoekstra

Hisalis: kampioenskandidaat Heren 1 speelt gelijk, Dames 1 wint en blijft in derde klasse

Verenigingen Sport

Onder een heerlijke lentezon speelde Hisalis Heren 1 tegen Strawberries Heren 1 in Driehuis. De wedstrijd startte moeizaam voor de bezoekers en het eerste kwart verliep doelpuntloos.

Halverwege het tweede kwart kwam Hisalis beter in het spel en zette Strawberries onder druk met goed opgezette aanvalslijnen. Dit resulteerde in een tweede strafcorner voor Hisalis, die in de rebound door Jochem van Schieveen hard werd ingeslagen. Via een verdediger van Strawberries ging de bal ver omhoog, maar gelukkig voor Hisalis haakte de keeper van Driehuis de bal met zijn stick naar beneden het net in: 0-1.
Vijf minuten na rust maakte Strawberries de gelijkmaker met een bijzondere lage strafcornervariant over drie schijven. In het vierde kwart kwam de thuisploeg op voorsprong door opnieuw een strafcorner: 2-1.
De passes van Hisalis kwamen niet goed uit de verf en de aanval liep telkens stuk op de stugge verdediging van Strawberries. De emoties in de wedstrijd liepen op door meerdere arbitraire beslissingen, waardoor ook enkele spelers om onduidelijke redenen wat minuten op de bank moesten plaatsnemen.
Sven Cozijn scoorde kort voor tijd uit een strafcorner de gelijkmaker: 2-2. Bij winst was Hisalis al kampioen geworden, vandaar dat veel Hisalis-supporters naar Driehuis waren afgereisd. Nu heeft Hisalis volgende week de kans om bij winst in de thuiswedstrijd tegen Waddinxveen kampioen te worden en te promoveren naar de tweede klasse. De club verwacht dan veel supporters langs de lijn om het eerste team toe te juichen in die belangrijke wedstrijd.

Dames 1
Dames 1 van Hisalis ging zondag 22 mei, een dag met 20 graden en een zonnetje, bij IJburg op bezoek, een dag met perfecte omstandigheden. Na het fiasco van vorige week werd het tijd om punten te pakken. Het team wil tenslotte in de derde klasse blijven hockeyen. Na een stevige voorbespreking ging Hisalis van start. Er zaten drie wissels op de bank, waarvan twee toppers uit de A. Al gauw maakte IJburg de 1-0. Maar Hisalis liet zich niet van de wijs brengen en Bente Zandbergen scoorde uit een strafcorner met een harde strakke bal op de plank: 1-1.
Daarna ging het spel over en weer, zowel IJburg als Hisalis hadden mooie aanvallen en goede kansen. Bente Zandbergen wist nog een keer te scoren, wederom een harde klap die nog net werd aangeraakt door een speelster van IJburg: 1-2.
De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren onnodig spannend, maar Hisalis wist de score gelukkig te handhaven, want deze punten had het team hard nodig. En door het verlies van Baarn tegen Maarssen is de positie van Hisalis Dames 1 in de derde klasse inmiddels veiliggesteld.