Mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen, kunnen door WelzijnsKompas bijvoorbeeld gekoppeld worden aan de Heemtuin in Lisse.
Mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen, kunnen door WelzijnsKompas bijvoorbeeld gekoppeld worden aan de Heemtuin in Lisse. Foto: pr

Thema duurzaam bij WelzijnsKompas

Duurzaam & Groen

WelzijnsKompas ondersteunt en stimuleert bewonersinitiatieven, mantelzorg, vrijwilligerswerk, bewegen en culturele activiteiten. Een breed aanbod waarbij de mens centraal staat. 

Ook duurzaamheid staat op de agenda van WelzijnsKompas. Van mei tot en met augustus geeft WelzijnsKompas hier extra aandacht aan. Inoek Post, teamleider bij WelzijnsKompas: “Het gaat om zuinig omgaan met mens en milieu, repair en recycle maar ook om het opbouwen van duurzame relaties. Dat doen we onder andere met trainingen voor vrijwilligers. Bestaande activiteiten worden uiteraard ook onder de aandacht gebracht. Bij Plein28 staat het Repair Café, het Naaiatelier en het Upcycle Lab al wekelijks of maandelijks op de agenda. In De Groeituin in Hillegom werken vrijwilligers al enige jaren hard om bijvoorbeeld verse groenten te verbouwen. Dit gebruiken we dan weer voor de workshops Gezond Koken.”
In de samenwerking met inwoners en partners komt duurzaamheid ook terug. “WelzijnsKompas biedt advies aan mensen die vrijwilligerswerk willen doen. We matchen ze met organisaties in Hillegom en Lisse. Het Huis van Tante Trees, NME De Groene Bol en de Heemtuin bijvoorbeeld.” Inoek vertelt ook over BuurtKracht, waarbij straatverbinders zich inzetten voor een positieve, gezellige en groene buurt.

Uit de krant