| Foto: archief Caroline Spaans
| Foto: archief Caroline Spaans Foto: Caroline Spaans

Nieuwe straat: Zanderijhof

Hillegom n Op het terrein van Kwekerij Veelzorg start binnenkort de verbouw van de bollenschuur naar vijf woningen. Het historische complex biedt straks ruimte aan totaal 18 woningen. Het college heeft donderdag 1 juni vastgesteld dat dit complex de straatnaam Zanderijhof krijgt.

Samen met de stichting Vrienden van Oud Hillegom is gekozen voor deze naam. De reden is dat de naam Zanderij veel voorkwam in de buurt van de kwekerij. De huidige Wilhelminalaan in Hillegom was vroeger de 1ste Zanderij. Er is gekozen voor de naam Zanderijhof omdat er ruimtelijk gezien op deze locatie sprake is van een hof. Naast de bollenschuur worden de oude narcissenloods en garage met een knipoog naar het verleden helemaal in stijl omgetoverd tot woningen. Zowel bij de restauratie van de bestaande gebouwen als bij de uitwerking van de nieuwbouw fungeren de uitstraling en de voormalige functie als inspiratiebron. Daarnaast is aan de Stationsweg ruimte voor vier nieuwe woningen. De holkamer en het kantoor blijven in het huidige plan bestaan.


KWF zoekt wijkhoofden

Hillegom n Een op de drie mensen krijgt ooit kanker. Bijna iedereen krijgt er dus zelf of in zijn/haar directe omgeving mee te maken.

In Hillegom zetten zich ruim 140 collectanten en twaalf wijkhoofden in om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Dit team is op zoek naar twee wijkhoofden die de leiding krijgen over de collectanten die in de eerste volle week van september langs de deuren gaan om geld op te halen voor kankeronderzoek. Het team zoekt voor diverse straten in Hillegom ook nog collectanten. Voor meer info: 06-51240599 of stuur een mail: kwf.hillegom@gmail.com.


Puzzelperikelen opgelost

Lisse/Hillegom n De redactie is overspoeld met reacties van lezers, die drie keer achter elkaar dezelfde prijspuzzel in de krant zagen staan.

De redactie betreurt dat het fout is gegaan. Inmiddels is ontdekt waar het mis ging, waardoor fervente puzzelaars zich weer wekelijks over een nieuwe woordzoeker kunnen gaan buigen.