Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Doorgedraaid festival Speeltuin Jeugdland

HILLEGOM n Bij Speeltuin/Buurthuis Jeugdland aan de Sportlaan 86 werd woensdag 1 juni een 'Doorgedraaid festival' georganiseerd voor alle Hillegomse kinderen.

Door Annemiek Cornelissen

Deelname was gratis. De organisatie was in handen van Welzijnskwartier Jongerenwerk Hillegom. In totaal deden er ongeveer 35 kinderen mee.

Het festival werd gehouden van 14.00 tot 16.00 uur en was een samenwerking tussen Jeugdland en Jongerenwerk. Niet alleen kinderen via Jongerenwerk mochten deelnemen aan een viertal activiteiten, maar natuurlijk ook de leden van Speeltuinvereniging Jeugdland. De activiteiten werden wel geleid door vrijwilligers van Jongerenwerk, onder leiding van jongerenwerker Richard Grimbergen. Het was leuk om te zien hoeveel plezier de vrijwilligers hierin hadden en hoe zij dit wisten over te brengen op de deelnemende kinderen. Volgens Grimbergen was bewust voor de naam 'Doorgedraaid festival' gekozen omdat er op deze middag een viertal activiteiten plaatsvond, waaraan door de kinderen groepsgewijs om beurten deelgenomen kon worden. De activiteiten die werden gehouden waren boogschieten, vilten, henna zetten en smoothies maken. Het boogschieten was toch wel een van de hoogtepunten.