Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Bloed, zweet en tranen bij FC Lisse

Lisse n Door de overtuigende zege blijft het team van trainer Robbert de Ruiter ook komend seizoen actief op het hoogste amateurniveau.

Door Kees van Zuijlen

De ruime zege was achteraf niet eens geflatteerd te noemen. Voorafgaande aan het duel werd het massaal opgekomen publiek (mede dankzij de inspanningen van een tweetal topsupporters Jan Algera, Kevin Ruigrok en de club zelf, zie artikel elders in deze krant) getrakteerd op een indrukwekkend vuurwerkspektakel met als boodschap dat de trouwe supporters als een blok achter de ploeg staat.

Openingstreffer in de 22ste

Een signaal dat zich op het veld in positieve zin vertaalde. Vanaf het begin zocht de ploeg vol overtuiging naar de openingstreffer die viel in de 22ste minuut van de voet van Thierry Monteny. Lang heeft de thuisclub niet mogen genieten van deze voorsprong. Enkele minuten later bracht Mark Schraa de gasten langszij en moest FC Lisee wederom in de achtervolging: een opdracht die met volle kracht werd uitgevoerd.

Doelpuntenmaker Monteny: "Dat was zeker een domper, maar we hadden afgesproken dat we niet in paniek moesten raken. Kop op dus en gaan voor meer treffers." Een insteek die zich in de 32ste minuut in klinkende munt uitbetaalde. Een voorzet van Murat Onal werd door Rik Vermeulen resoluut in de touwen werkte. De thuisclub stond wederom op voorsprong. Eentje die niet meer uit handen geven werd.

Vier minuten later bracht Onal de stand op 3-1 waardoor het duel kantelde in het voordeel van de thuisclub, ondanks het gegeven dat slechts een tegentreffer goed was voor een verlenging.

Ook na rust hield de thuisclub het initiatief en bracht in de 53ste minuut de gasten definitief op de knieën. Uitgerekend Koen Fokkema scoorde de bevrijdende 4-1: een luxe die de ploeg lang niet heeft mogen proeven. Staphorst berustte, speelde zonder verdere overtuiging en kreeg in de 57ste minuut de genadeklap. Een messcherpe counter opgezet door Onal, de pass op Koen Fokkema, het schot, de redding van Oosterhof, gevolgd door de kopbal van Onal bracht het thuispubliek in extase: 5-1.

Slecht seizoen wordt in één duel weggevaagd

Het toetje kwam op naam van Rik Vermeulen, die met 6-1 de eindstand bepaalde.

Staande ovatie

Pal daarop kreeg 'Koning Zomer' Kevin Winter zijn publiekswissel. Voor de tweede keer nam dit voetbalicoon afscheid van het publiek en verliest de ploeg een kei van een teamspeler.

Dankbaar en met zichtbaar genoegen nam hij de staande ovatie in ontvangst. De klus was geklaard, alle negatieve zaken van het afgelopen seizoen werden in één duel weggespeeld.

Het vizier kan en mag naar komend seizoen.