Jan Algera en Kevin Ruigrok (op de achtergrond). | Foto: Kees van Zuijlen
Jan Algera en Kevin Ruigrok (op de achtergrond). | Foto: Kees van Zuijlen Foto: Caroline Spaans

Trots op onze club

Lisse n Vol trots praten die-hard supporters Jan Algera en Kevin Ruigrok over hun initiatief: voorafgaande aan het allesbeslissende duel tegen Staphorst, zaterdag 4 juni, was het hun idee om het team een boost te geven met een vuurwerkshow.

Door Kees van Zuijlen

"Wat wij wilden aantonen, was dat wij, als ultieme fans van FC Lisse, als een blok achter de ploeg staan. Een initiatief dat zijn uitwerking niet miste, getuige het aanzienlijk grote geldbedrag dat Kevin en ik de afgelopen twee weken hebben opgehaald," vertelt Algera vol passie. Zijn ogen en die van zijn maatje spreken boekdelen. Vervolgend : "Uiteraard doen we dit niet alleen: zonder de hulp en medewerking van het bestuur en de vele vrijwilligers had dit natuurlijk niet haalbaar geweest." Het tekent de saamhorigheid als het er werkelijk toe doet. De inzet, behoud voor een plekje in de aankomende Derde Divisie, werkt verbroederend. De show miste zijn effect niet. De vele stadionfakkels en de geel-blauwe rookpotten brachten de vele toeschouwers in vervoering en droegen in positieve zin bij tot een unieke sfeer op sportpark Ter Specke. "Maar dankzij onze sponsor uit Belgiƫ bestaat ons toetje en sluitstuk van de show uit wat wij noemen 'Een Zuiderburen Special'", laat Algera weten. Het maakte deze voetbalmiddag tot een mooie voetbalshow, die velen zich nog lang zullen herinneren als de dag die begon met de inzet om de ploeg 'over de streep te trekken'. Een initiatief dat zeker bijdroeg aan de vastberadenheid van FC Lisse ook na dit seizoen weer op het hoogste amateurniveau te spelen. Al dan niet dankzij een supportersschare die als een blok achter het team staat en daarmee de ploeg opzweepte richting de indrukwekkende prestatie.


Vriendjesdag bij Hisalis

Lisse n Hisalis (Spekkelaan 2) zet zaterdag 11 juni van 09.00 tot 13.00 uur de deuren open voor de vriendjesdag. Kinderen tussen 5 en 11 jaar kunnen dan kennismaken met hockey.

De jeugd kan er dan zelf hockyen met hun vriendjes, maar er is nog veel meer te doen. Er lopen vloggers rond, er is een springkussen, meiden kunnen hockeyvlechten in hun haar laten zetten, voor jongens is er een 'boy zone only'. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker kijken!