Afbeelding

Hoofdrol Ruigrok in duel tegen RVC '33

Hillegom n Dat het spannend zou worden tijdens de wedstrijd van SV Hillegom tegen RVC zondag 5 juni, was voor de vele meegereisde supporters wel zeker, ondanks de comfortabele 3-1 voorsprong op zak.

De Tweede Helft zoals Bas Naber dit duel op de voorhand stelde kende vele kansen, maar leverde 'slechts' een treffer op. In de 14de minuut kwam Jeroen Dedel oog in oog met doelman Frank van Leeuwen die ook geen antwoord had op de fraaie beweging van Dedel die vervolgens uiterst koel via de verdediger en de paal de 0-1 binnen tikte. De ontlading bij de vele meegereisde supporters was groot, wetende dat het finaleduel binnen handbereik was. Maar de thuisspelers gaven niet zomaar op. Stan Sluijs gaf, pal na de openingstreffer het voorbeeld, maar de gelijkmaker bleef uit. Zo ook bij een kans vlak daarop, maar nu zorgde Daan Ruigrok redding. Het was de voorbode van zijn optreden deze middag. In de 33ste minuut kreeg de thuisclub twee opgelegde kansen en verdiende meer maar de gelijkmaker bleef nog steeds uit. Spelend richting kantine volgde in de tweede helft de ene aanval na de andere, maar de verdediging gaf geen krimp. Tot de 62ste minuut, toen bracht Rens Mathot zijn ploeg op gelijke hoogte (1-1). Het was het startsein voor een hectisch laatste half uurtje. Nick van Staveren kreeg nog dé kans om het duel definitief te beslissen, maar kwam niet tot scoren. Dat gebeurde wel aan de andere kant, maar hier werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd. Ondanks de vele aanvallende intenties van beide kanten kwam in de stand geen verandering meer en speelt de SV het finale duel tegen TOGB ,die een 4-1 nederlaag wegpoetste met een 6-2 overwinning. Het finaleduel wordt (nog niet zeker) gespeeld bij Alphense Boys, zondag 12 juni.