De leerlingen leerden rijden in een rolstoel en speelden daarna rolstoelbasketbal. | Foto: pr
De leerlingen leerden rijden in een rolstoel en speelden daarna rolstoelbasketbal. | Foto: pr Foto: Ruth Eppink

Rolstoelbasketbal bij sportdag Fioretti

Lisse n Voor alle leerlingen van het Fioretti College was het vrijdag 10 juni sportdag. Scholieren van 1B7 kregen een bijzondere gastles: een clinic (S)Cool on Wheels.

Zo leerden zij hoe het is om met een handicap te leven en te sporten. De clinic is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport over leven en sporten met een handicap. Het project bestaat uit een interactief theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal. Docent (S)Cool on Wheels, John Licht, liet in de klas filmpjes zien over het dagelijks leven van mensen met een handicap en vertelde ook hoe hij aan zijn handicap is gekomen en hiermee omgaat.

Zelf ervaren hoe het is om te sporten met handicap

De leerlingen stelden veel vragen en weten nu beter welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook zagen zij welke sporten mensen met een handicap allemaal kunnen doen en werd het voor hen duidelijker hoe belangrijk het is om te kunnen sporten; omdat niemand buitenspel mag staan.

Na het theoriegedeelte gingen de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. Iedereen leerde in een rolstoel te rijden en de groep speelde ook rolstoelbasketbal.

De clinic is financieel mogelijk gemaakt door Aon. Het Fonds Gehandicaptensport is een van de partners van de Aon Talent Foundation; een fonds waarmee Aon de jeugd wil stimuleren zijn talenten te ontplooien.

De overige groepen van het Fioretti College kregen een divers sportprogramma aangeboden. Zo konden de leerlingen kiezen uit voetbal, hockey, softbal of honkbal. Mede door het heerlijke weer was deze dag een groot succes.


Tuinconcert Gele Hoed voor 'Marconiflat'

Lisse n A-capellakoor De Gele Hoed geeft dinsdagavond 28 juni een klein tuinconcert voor de bewoners van de 'Marconiflat'.

Het koor oefent wekelijks in de huiskamer van de flat. Omdat er veel nieuwe bewoners zijn komen wonen, wil het koor iedereen eens kennis laten maken met het repertoire van De Gele Hoed. Bewoners en andere belangstellenden zijn om 20.00 uur welkom om te komen luisteren op het grasveld voor de deur. Wie dat wil kan zelf een stoel meenemen. Het concert duurt een uur.