De mannen zijn uitzinnig van vreugde. | Foto: Kees van Zuijlen
De mannen zijn uitzinnig van vreugde. | Foto: Kees van Zuijlen Foto: Caroline Spaans

Promotie na 5-3 zege op TOGB

Hillegom n Een Topprestatie op een Topcomplex als die van Alphense Boys was hetgeen alle toegestroomde supporters hoopten. Een wens die in vervulling ging zondag 12 juni.

SV Hillegom en TOGB speelden vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Post en zijn kompanen vol op de aanval en creëerden velen, bijna niet te missen kansen. Aiden Ryan stond nog voor de eerste minuut was verstreken oog in oog met TOGB doelman Verkerk en kreeg de kans de score te openen, maar helaas: de eerste goal viel enkele minuten later aan de andere kant. Fissoune tekende in de 4de minuut voor de 1-0. Niet veel later bracht Jeroen Dedel zijn ploeg op gelijke hoogte.

Hillegom was de bovenliggende ploeg, maar de gasten kwamen via Luyken wederom op voorsprong. Ondanks de achterstand bleef team Naber gedreven de aanval zoeken, dicteerde het spel maar keken na 52 minuten zelfs tegen een 3-1 achterstand aan. Het antwoord van Hillegom kwam snel. Peter van Leeuwen tekende voor de aansluittreffer nadat Hilkemeijer vanuit een vrije trap eerder de stand op 3-2 had gebracht. Nick van Staveren, samen met Ryan terug van een blessure, bracht de gelijkmaker op het scorebord. De ontlading was ongekend groot. Zeker na de rode kaart van een TOGB speler kantelde het duel richting de Hillegommers. Nick van Staveren toucheerde in de voorlaatste minuut de paal waardoor het verlengen werd. Hierin maakte Hillegom korte metten met TOGB. Eerst bracht Moustafa Onderoglu (ingevallen voor Peter van Leeuwen) zijn team voor de eerste keer in het duel op voorsprong waarna Nick van Staveren aan alle twijfels een einde maakte (5-3) . In deze stand kwam in de tweede verlenging geen verandering waardoor scheidend trainer Bas Naber in drie seizoenen drie keer zijn ploeg liet promoveren. Een unieke prestatie .


Lisserbroek in finale Groenste idee

Lisserbroek n Voor de derde keer organiseert de Gemeente Haarlemmermeer een wedstrijd waarbij alle inwoners van Haarlemmermeer uitgenodigd worden om goede, uitvoerbare ideeën aan te dragen op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid of circulaire economie.

Het plan dat Lisserbroek SamenMeer heeft ingediend behoort met nog vier andere tot de finalisten. Daarom roept Lisserbroek SamenMeer alle inwoners van Lisserbroek (en omgeving) op om voor 20 juni te stemmen via www.groensteidee.nl." Het projectplan voor Lisserbroek is het realiseren van een duurzaam dorpshart. "We willen hiervoor de openbare gebouwen in het hart, zoals de basisscholen, sportverenigingen en De Meerkoet, verduurzamen met zonnepanelen en led-verlichting. Daarnaast willen we graag een Buurt Huiskamer en Buurt Keuken realiseren, het dorpshart vergroenen door middel van een park met onder meer een buurtmoestuin", zegt Nicole Middelbosch van Lisserbroek SamenMeer. Zij hoopt dat Lisserbroek in ieder geval bij de top 3 eindigt, want deze projecten krijgen financiele ondersteuning.


EHBO beleeft rustige Dag van de Bouw

Lisse n Het in aanbouw zijnde Lisser Art Museum mocht 4 juni zo'n 1100 bezoekers verwelkomen op de Dag van de Bouw. De EHBO-ploeg was op alles voorbereid.

"We waren met een mix van jongere en oudere leden van onze vereniging. Die mix is fijn om zo de meer ervaren leden kennis te laten maken met enthousiaste en energieke jongeren bij wie de lesstof nog vers en nieuw is. Voor de jongeren is het prettig omdat zij zo kunnen wennen aan publiek optreden en dat is in het begin best spannend", vertelt EHBO'er Sjoerd Heeringa. Er waren die dag slechts enkele bezoekers die de EHBO nodig hadden. "Een jongetje had een spatje cement in z'n oog gekregen, bij een ander speelde een oude verstuiking op, iemand had last van hooikoorts of de warmte, een schaafwondje en ouderen die we even in de gaten moesten houden in het labyrint van trappen en ruimtes, dat was alles", somt Heeringa op. Hij prijst bouwbedrijf IBB Kondor en KVDK Architecten, die er samen met diverse onderaannemers en toeleveringsbedrijven een feestje van hadden gemaakt! Alles was uitstekend afgeschermd en beveiligd, zodat niemand naar buiten kon vallen, struikelen, uitglijden of zijn hoofd stoten. Eindeloos veel vragen vanuit het publiek werden deskundig, geduldig en enthousiast beantwoord. Voor de kinderen was er ook veel te doen. Wat de EHBO-ploeg betreft: volgend jaar weer.


Hisalis H1 pakt kampioenschap

Lisse n Heren 1 van Hisalis en Voorhout betraden opnieuw het hoofdveld van Hisalis om de resterende 19 minuten van de laatste wedstrijd van het seizoen uit te spelen.

Opnieuw was er een grote opkomst van meer dan 250 toeschouwers; daarnaast waren ook vertegenwoordigers van de KNHB aanwezig gezien het belang van de wedstrijd en het tumultueuze voortijdig einde van de vorige ontmoeting bij de stand van 4-3. Ook bestuursleden van Hockeyclub Voorhout waren aanwezig. De wedstrijd verliep dit keer zonder incidenten. De eindstand werd 6-3, waarmee Hisalis H1 eindelijk kampioen werd en promoveert naar de derde klasse.