Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Vers bloed in de fysiotherapiepraktijk

Hillegom n Fysiotherapie Elsbroek heeft een nieuwe eigenaar: Joost Ruigrok. De jonge ondernemer heeft met ingang van 1 juni het roer overgenomen van Jaap Plas en Odiel Vlugt. Beiden oud-eigenaren blijven wel verbonden aan de praktijk, Jaap vervolgt alleen podologie en Odiel fysio – oedeemtherapie.

Ook de vier fysiotherapeuten die er werkten blijven gewoon in dienst. Ruigrok: "We zijn nu dus met zeven in totaal en hebben allemaal onze eigen specialisaties: twee manueel therapeuten die op masterniveau geschoold zijn. Een kinderfysiotherapeut; zij studeert volgend jaar op masterniveau af en een sportfysiotherapeut die een jaar later afstudeert. Dan hebben we hart/longrevalidatie en bieden we onder meer oedeemtherapie, zwangerfit, dry needling (een soort acupunctuur), oplossingen voor (draai)- duizeligheidklachten en McKenzie therapie (lage rug en nekklachten)."

De praktijk kent twee locaties: eentje op de Vincent van Goghsingel 2 en in dienstencentrum Elsbroek aan de Abellalaan 1d. Dit is een onderdeel van het Spaarneziekenhuis. Ruigrok: "We hebben te maken met twee soorten cliënten. Voor geriatrische fysiotherapie en sport- en manueel therapie. Bij de laatste groep zie je ook veel jongeren. De geriatrische therapie is voor zorg voor de ouderen aangesloten bij Bloemswaard. In het derde kwartaal van 2017 komen we hiervoor ook in het nieuwe Parkwijk dat momenteel wordt gebouwd. Deze locatie is ingericht met een oefenzaal en 2 behandelkamers, ook geschikt voor de omgeving rondom Parkwijk." Voor de grootste verzekeraars, in Hillegom zijn dat Zorg en Zekerheid en Zilveren kruis, moet ook aan een kwaliteitsnorm worden voldaan. Bij Zorg en Zekerheid is dat HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) en bij Zilveren Kruis moet je een plus-praktijk worden. Hiervoor moet de praktijk van Ruigrok certificaten in huis hebben die hij volgend jaar zomer verwacht te behalen.

De Hillegommer pur sang is geboren en getogen in Elsbroek en als manueel therapeut afgestudeerd in 2011. Hij werkte tien jaar in loondienst en vindt dat hij nu de kennis in huis heeft om te zien waar hij de praktijk naar een hoger level kan tillen: "Het is belangrijk dat je als praktijk mee gaat in de tijd. Van Fysiotherapie Elsbroek maken we nu weer een verse, nieuwe praktijk met de kennis en wetenschap anno 2016". De praktijk heeft iedere maandagavond tussen 18.00 en 19.00 uur een vrijblijvend inloopspreekuur. Meer info: 0252-517145, www.fysiotherapie-elsbroek.nl