A-capellakoor De Gele Hoed is 3 juli te gast bij De Beukenhof. | Foto: pr
A-capellakoor De Gele Hoed is 3 juli te gast bij De Beukenhof. | Foto: pr Foto: Ruth Eppink

De Gele Hoed treedt op in De Beukenhof

Lisse n In het kader van het zomerprogramma van De Paraplu treedt a-capellakoor De Gele Hoed zondag 3 juli op in De Beukenhof.

De Gele Hoed is een gemengd koor dat zonder muzikale begeleiding zingt. Het komt erg aan op luisteren naar elkaar. Stemmen voegen zich tot een klinkend geheel met aandacht voor de verschillende stemgroepen onderling. Het koor staat al jaren onder leiding van de enthousiaste dirigente Micheline de Rooy. Plezier in zingen staat bij het koor. De Gele Hoed zingt graag verschillende soorten muziek, die varieert tussen wereldmuziek, oude muziek en enkele klassiekers. Speciaal voor dit optreden is een bijzonder zomers programma samengesteld met een mooie mix van stijlen. Het concert is van 14.00 tot 16.00 uur in de grote zaal van De Beukenhof. De toegang is gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening.


Dementievriendelijke samenleving

Hillegom n In het Alzheimercafé wordt dinsdag 21 juni het onderwerp Dementievriendelijke samenleving besproken.

Wat kan er allemaal in een dementievriendelijke samenleving, en hoe creëer je dit? Tijdens deze bijeenkomst wordt hier op een interactieve manier met elkaar over gesproken. Partners, mantelzorgers, professionals, familieleden, mensen met dementie en geïnteresseerden zijn welkom tijdens het Alzheimer Café. Er zijn deskundigen aanwezig die alle vragen rondom dementie kunnen beantwoorden.

Het Alzheimer Café Bollenstreek vindt plaats in ontmoetingscentrum 't Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28. 't Pluspunt is vanaf 19.00 uur open. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De avond wordt muzikaal begeleid en de toegang is gratis.

Het is mogelijk om gebruik te maken van de Welzijn Hillegom-bus voor vervoer naar en van 't Pluspunt. Een afspraak maken kan tot een dag van tevoren via 0252 - 576500.