Vanaf links: Gerald, zoon Matz, Remke, baby Dava en burgemeester Arie van Erk. | Foto: Remco Out
Vanaf links: Gerald, zoon Matz, Remke, baby Dava en burgemeester Arie van Erk. | Foto: Remco Out Foto: Caroline Spaans

Eerste babyboekje voor Dava

Hillegom n Burgemeester Arie van Erk overhandigde namens de gemeente afgelopen week het eerste babyboekje aan de trotse ouders van Dava, Remke Hommes en Gerald Katerberg.

Het gezin vond het heel leuk dat zij de eerste waren die het boekje mochten ontvangen. Hun zoon Matz (bijna 2) mocht ook mee, maar zoon Tiego (bijna 5) gaat al naar school, dus staat niet op de foto.

De gemeente geeft dit boekje sinds dit voorjaar cadeau aan de ouders van de baby's die in Hillegom worden geboren.

Hillegomse ouders van baby's van die buiten Hillegom geboren worden, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, krijgen het boekje echter niet cadeau maar kunnen het uiteraard wel kopen.

Boekje is ook te koop

Het kost 15 euro en is verkrijgbaar via de gemeente. In het boekje staan de geboortegegevens van de baby en verder algemene informatie en tips.


Welzijn Lisse zoekt zorgvrijwilligers

Lisse n Welzijn Lisse zoekt vrijwilligers om mantelzorgers zo nu en dan wat werk uit handen te nemen.

De vrijwilliger zorgt ervoor dat de mantelzorger even 'vrijaf' heeft door bij de verzorgde aanwezig te zijn en eventueel iets samen met hem of haar te doen. Denk aan wandelen, een spelletje of iets creatiefs doen, in ieder geval iets dat aansluit bij zijn of haar voorkeuren.

Het is niet de bedoeling dat de zorgvrijwilliger zorgtaken van de mantelzorger overneemt zoals verpleegkundige en verzorgende handelingen.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen met Jolanda Smit op maandag of woensdagochtend via 412667. Een mailtje sturen kan ook: j.smit@welzijnlisse.nl.

Kennismakingsgesprek

Na het telefonisch of mailcontact worden potentiƫle vrijwilligers uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Dan kan gekeken worden aan welke zorgvrager de vrijwilliger gekoppeld wordt; het moet wel iemand zijn die bij de vrijwilliger past.