Iedere laatste vrijdag van de maand: kinderdisco bij De Greef. | Foto: pr
Iedere laatste vrijdag van de maand: kinderdisco bij De Greef. | Foto: pr Foto: Ruth Eppink

Kinderdisco in Ibizasfeer

Lisse n Het is vaste prik: iedere laatste vrijdag van de maand is er kinderdisco in De Greef. Elke keer wordt er een leuk thema aan gekoppeld.


De disco's in De Greef (Ruishornlaan 21) zijn voor alle kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Om 19 uur begint het muziekfestijn en om 21 uur gaan de kids moe gedanst weer naar huis. Vrijdag 24 juni is het thema 'Ibiza' om helemaal in de vakantiesfeer te komen. Er wordt dan een demonstratie gegeven door de dansers van MLX Musical&Dance. Natuurlijk is er ook muziek, die verzorgt wordt door DJ Cascan . Ook zijn er leuke prijzen te winnen. De entree bedraagt 2 euro. De organisatie van de disco's is een samenwerking tussen Jongerenwerk Lisse en Bescal.van 19:00 tot 21:00 uur.


Jaarvergadering en zomerbarbecue carnavalsvereniging De Gaapstokken

Lisse n De jaarvergadering van carnavalsvereniging De Gaapstokken vindt zondag 26 juni plaats. Deze wordt gehouden in de businessroom van FC Lisse.

Naast de jaarvergadering gebruikt de carnavalsvereniging deze dag om het carnavalsseizoen 2015/2016 in een gezellige sfeer af te sluiten. Zo is er voor de aanwezige kinderen een grote stormbaan tijdens de jaarvergadering en na afloop kan men aanschuiven bij een grote zomerbarbecue.

Kosten voor de zomerbarbecue inclusief een consumptie bedragen 10 euro per persoon (kinderen t/m 11 jaar 5 euro per persoon). Voor de jaarvergadering is aanmelding niet vereist, maar voor de barbecue dient dat wel te gebeuren. Aanmelden gaat via secretariaat@gaapstokken.nl en meer informatie staat op www.gaapstokken.nl.

De jaarvergadering start om 14.00 uur aan de Spekkelaan 1.


Culinair event Smaakvol Lisse trapt af met twaalf horecadeelnemers

Lisse n Bij de eerste editie van Smaakvol Lisse presenteren twaalf horecaondernemingen zich rondom de Hofboerderij van Kasteel Keukenhof.

Drie dagen lang, van vrijdag 1 t/m zondag 3 juli, staan zij klaar voor de bezoekers, die bij de horecatentjes een keur aan kleine gerechtjes kunnen kopen. De prijzen hiervan liggen tussen de 2,50 en 7,50 euro per gerecht. Toegang tot het event is gratis, evenals het parkeren. Burgemeester Lies Spruit opent het festijn op 1 juli om 17.00 uur.

Van ijs tot luxe sushi, het aanbod is divers

Het aanbod aan horeca is zeer divers. "Van een heerlijk ijsje tot luxe sushi en van oesters tot een broodje kasteelburger, mensen kunnen drie dagen lang heerlijk genieten. Ook voor de jonge bezoekers is er volop keus", aldus medeorganisator Mariska van der Hulst. Op de vrijdag- en zaterdagavond draait de DJ vanaf 21 uur uptempo nummers en verandert de hooikap voor de Hofboerderij in een dansvloer. De zondag is bij uitstek de dag voor kinderen met twee grote springkussens en activiteiten bij Kinderboerderij Poelepetaat en NME-centrum De Groene Bol. Deelnemers van Smaakvol Lisse zijn: Eetcafé LEF, Grand-café A-Muze, Brasserie Hemels, Restaurant De Vier Seizoenen, Catering en Kookstudio Van der Hulst, IJssalon MIN12, Restaurant IL Mulino, Restaurant Piccolo, Dragon Town, Patisserie Vermeer, Restaurant De Nachtegaal en Kasteel Keukenhof. Smaakvol Lisse is een initiatief van Paul en Mariska van der Hulst, Marco Vrij en Robert Faas. Meer info op www.facebook.com/smaakvollisse.

Vanuit tentjes bereidt de horeca kleine gerechtjes. | Foto: pr