Wethouder Fred van Trigt.| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Wethouder Fred van Trigt.| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: ac

Zevende waterspeeldag met 500 kids

Hillegom n "Dit is toch fantastisch! Een activiteit op een locatie als deze. Zo'n openluchtzwembad kan ik erg waarderen, maar ook een dergelijk project, waarbij 500 kinderen tegelijkertijd betrokken zijn", laat de kersverse wethouder Fred van Trigt weten.

Hij was aanwezig tijdens de zevende Waterspeeldag, die 16 juni in zwembad De Vosse werd gehouden. Hij vindt de samenwerking tussen gemeente, zwembad en onderwijs uniek: "Onderwijs in de ruimste zin van het woord, want we hebben het niet alleen over de leerlingen van de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs, maar ook van de tweede klassen van het middelbaar onderwijs". Daarbij doelde de wethouder op de samenwerking met het Fioretti Hillegom, waarvan de leerlingen van de sportklas hielpen bij de acht spellen. Er waren spellen in het water, maar ook op de speelweide. De Waterspeeldag is ooit tot stand gekomen, nadat een meisje een dag lang Burgemeester van Hillegom mocht zijn en met dit plan op de proppen kwam. Het evenement werd een keer georganiseerd en werd zo'n groot succes dat een herhaling niet kon uitblijven. De Waterspeeldag is nu een samenwerking tussen de gemeente Hillegom, Sportfondsen Hillegom en SportSupport in het kader van "Hillegom in beweging". Van Trigt was uitgenodigd om het startsein te geven. Volgens van Trigt is het heel belangrijk dat leerlingen leerlingen van het Fioretti Hillegom een dergelijke dag ondersteunen, omdat zij misschien de toezichthouders van de toekomst kunnen zijn. "Mooier kan je het toch niet hebben. Ik zie graag dat een zwembad op een dergelijke manier wordt gebruikt. Niet wachten tot de bezoekers komen, maar de bezoekers binnenhalen met activiteiten. Vroeger deed het zwembad de deuren open en wachtten ze af tot de bezoekers kwamen. Nu is dat anders. Je moet kinderen actief in contact brengen met een zwembad en de sport stimuleren".


Schilderen in de kortste nacht

Lisse n Atelier Plan4 houdt dinsdag 21 juni een buitenschildernacht, vanaf 21.00 tot 1.00 uur.

Het plan is om buiten in de buurt van het atelier te schilderen, bijvoorbeeld een deel van de verlichte Agathakerk of de Hervormde Kerk. Belangstellenden die deze kortste schildernacht van het jaar mee willen maken, zijn om 21.00 uur welkom bij Plan4 aan de Heereweg 249. Deelname is gratis. Er zijn wel enkele schilderezels beschikbaar maar deelnemers moeten zelf schilderspullen meenemen. Meer info: Wout Ruigrok: 06-40084614.