Elly en Frank Lourens.| Foto: Annemiek Cornelissen
Elly en Frank Lourens.| Foto: Annemiek Cornelissen Foto: ac

Samen ontbijten

Hillegom n Buurtkamer 't Pluspunt heeft nu twee keer een buurtontbijt georganiseerd.

Vrijdag 24 juni wordt het volgende buurtontbijt gehouden. De buurtkamer is elke tweede en vierde vrijdag van de maand geopend voor een ontbijt en een praatje met de buurtbewoners en vrijwilligers. Het buurtontbijt is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om de buurt en elkaar beter te leren kennen. De vrijwilligers zorgen voor een warm welkom en een gevarieerd ontbijt.

Mee eten kost 2 euro inclusief koffie en thee. Vooraf aanmelden is gewenst via Welzijn Hillegom tussen 9.00 uur en 12.30 uur, tel. 0252-519700. Of mail naar info@welzijnhillegom.nl Het buurtontbijt start om 09.00 uur. Iedereen is welkom. Er is ook speelgoed aanwezig voor de kleintjes. Buurtkamer 't Pluspunt is gelegen aan het Henri Dunantplein 28 in Hillegom.


Darten bij Café Thuys

Hillegom n Iedere laatste zaterdag van de maand wordt er in Café Thuys aan de Haven 20 in Hillegom een Darrtoernooi georganiseerd.

Deze keer wordt het toernooi gehouden op zaterdag 25 juni en betreft het een singletoernooi. Inschrijven kan tot 20.00 uur. Het toernooi start om 20.30 uur.


Na 32 jaar stopt bakkerij Lourens met de verkoop

Hillegom n Na 32 jaar stopt banketbakkerij Lourens. Zaterdag 2 juli is de laatste verkoopdag en vanaf dinsdag 14 juni is de uitverkoop begonnen.

Door Annemiek Cornelissen

Niet alleen de producten worden uitverkocht, maar ook allerlei artikelen, zoals etalagemateriaal, gereedschap en vormen. Het pand met de bijbehorende bovenwoning en achtergelegen woning worden te koop aangeboden. Om leegstand te voorkomen heeft het echtpaar Elly en Frank Lourens echter besloten in het pand een verzamelwinkeltje in te gaan richten, waar Frank Lourens zijn hobby uit kan oefenen en er toch een mooie etalage komt. Het pand van Banketbakkerij Lourens is een markante winkel, waar vanaf 1907, zo ver heeft het echtpaar Lourens echter terug kunnen kijken, een banketbakkerij gevestigd heeft gezeten. "Voor zover we weten is dat dus 110 jaar lang. We hebben het pand indertijd gekocht van Banketbakkerij Kraaij. Nu gaan we het proberen te verkopen, maar we zetten het absoluut niet leeg. De leegstand in het dorp vinden we afschuwelijk. Wij maken gewoon een mooie etalage en gaan een paar dagen per week open", als Elly Lourens.

Frank Lourens gaat in zijn Verzamelwinkeltje verzamelobjecten verkopen in de breedste zin van het woord. "Ik ga er echt alles verkopen op verzamelgebied van postzegels, oude ansichtkaarten tot sigarenbandjes aan toe". Frank Lourens heeft de laatste jaren alleen de scepter gezwaaid in de banketbakkerij. Dit om de kwaliteit van zijn producten te waarborgen. "In het begin hadden we personeel, maar dat werkte niet altijd even goed in de banketbakkerij. Ik streef naar kwaliteit en dat kan ik alleen maar zelf waarborgen". Volgens het echtpaar Lourens is het allemaal heel dubbel. "Op het ene moment zijn we nuchter en denken we, we gaan weg, het andere moment zijn we weer heel emotioneel. We hebben hier tenslotte meer dan dertig jaar gezeten en dat is niet niets. In die jaren hebben we heel wat klanten binnen gehad.

Vakantiehuisje in Brabant

Er is een moment van komen en een moment van gaan. We hebben geen opvolgers, alleen een dochter, maar die wil het niet overnemen. Als echtpaar moet je achter een zaak als dit staan, allebei, want anders werkt het niet". Het echtpaar Lourens gaat komende tijd ook genieten. We hebben in Brabant een vakantiehuisje midden in het bos, met een hele mooie grote tuin. Daar gaan we lekker in aan het werk. Verder gaan we stedentrippen maken, met de trein reizen en hebben we drie kleinkinderen die aandacht vragen. Het gaat allemaal wel goedkomen."

Tenslotte wil het echtpaar Lourens de klanten bedanken voor het vertrouwen die zij in al die jaren in hun hebben gesteld.