Leerlingen van het Fioretti College Hillegom poseren tijdens het schoolfeest samen met Frank Out. | Foto: Remco Out
Leerlingen van het Fioretti College Hillegom poseren tijdens het schoolfeest samen met Frank Out. | Foto: Remco Out Foto: Caroline Spaans

Adjunct-directeur Frank Out maakt carrièreswitch

Hillegom n Twee weken geleden maakte Frank Out bekend dat hij na 17 jaar overstapt naar het Technisch College Velsen in IJmuiden. Out is adjunct-directeur op het Fioretti College Hillegom en is voor velen het gezicht van de school.

Door Remco Out

Out begon in 1999 als locatiedirecteur op de MVO Lucia in Lisse. Sinds 2003 was hij samen met zijn collega's al bezig met de nieuwbouw in Hillegom. Zo werd op MVO Lucia als test gestart met het werken in teams en dit is vervolgens geïntroduceerd op de andere locaties. 'Vanaf het begin was duidelijk dat we met kleinschaligheid wilde werken en toen is de teamstructuur gebruikt om de onderwijshuizen te vormen', laat Out weten. Na de verhuizing veranderde de functie van Out naar adjunct-directeur onderbouw. In 1984 begon hij met het werk als biologieleraar op een middelbare school in Purmerend. Drie jaar later werd hij leraar bij de Lucia school in Bennebroek. Na ook nog negen jaar in Haarlem lesgegeven te hebben, solliciteerde hij naar de functie van locatiedirecteur bij de MVO Lucia. Daar startte zijn loopbaan bij het Fioretti.

Frank Out kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij het Fioretti. 'We hebben een prachtig gebouw kunnen realiseren en het is fijn om te zien dat de school zo goed bekend staat in de omgeving. Zo staat de leerlingbegeleiding erg goed aangeschreven. Aan de ontwikkeling van de leerlingbegeleiding heb ik met veel plezier een bijdrage geleverd,' vertelt hij trots. Verder vond hij het werk in zijn eigen woonplaats erg leuk, maar zijn privé en werk liepen daardoor wel door elkaar wat soms lastig was. 'Straks door mijn werk in Velsen komt daar een betere scheiding tussen'. Ook dat Out geen leiding gaf aan een locatie als geheel, vond hij soms lastig. Ook daar komt straks op de locatie in Velsen verandering in: in het nieuwe schooljaar begint hij als teamleider onder- en bovenbouw op het Technisch College. Van een heel nieuw schoolgebouw gaat hij naar een mooi oud schoolgebouw wat nu wordt gerenoveerd. Daarnaast staan er een paar belangrijke taken op Out te wachten. 'De school heeft een terugloop gezien in het aantal aanmeldingen. Wat vooral belangrijk wordt is om de school in de picture te zetten. Verder wordt er in de bovenbouw van het VMBO landelijke profielen ingevoerd. Maandag 4 juli is er van 16.00 tot 18.30 uur de mogelijkheid om op het Fioretti College Hillegom afscheid van hem te nemen.