Schuim glijdt lekker tijdens het buikschuiven. | Foto: Annemiek Cornelissen
Schuim glijdt lekker tijdens het buikschuiven. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: ac

Schuiven op je buik in het schuim

Hillegom n Bij Speeltuinvereniging Weerestein was woensdag 22 juni een buikschuif-evenement.

Door Annemiek Cornelissen

Meer dan tachtig kinderen waren naar de speeltuin gekomen om aan de activiteit mee te doen. Het buikschuiven is een initiatief van de speeltuin zelf en samen met de Sportcoaches. Het zeer zachte zomerweer en de hoge temperaturen waren zonder meer onderdeel van het succes.

De kinderen vermaakten zich uitstekend. Aan het buikschuiven was ook een wedstrijdelement gekoppeld, wat het allemaal alleen maar leuker maakte.

Spannende strijd

Het was niet altijd even gemakkelijk om op deze schuimbaan zo ver mogelijk te komen, ook al werd deze vakkundig nat gespoten en van schuim voorzien. Er werd een spannende strijd gestreden, die uiteindelijk gewonnen werd door Johannes Verschoor.

Spectaculaire schuiver

Johannes maakt echt een spectaculaire schuiver en belandde in de bak. Tweede werd Quinten Antonio en derde Joshua Geertsen.

Nadat de prijzen waren uitgereikt, mochten de kinderen zich nog even uitleven in de speeltuin en bleef de buikschuifbaan ook nog een poosje open.


Voorlichting over zonbescherming

Lisse n Leerlingen van de Beekbrugschool weten sinds kort alles over de zon en dat je beter niet onbeschermd uren in de zon moet spelen.

De basisschool nam deel aan de bewustwordingscampagne 'Laat de zon maar komen' van Nivea. Zo'n honderd leerlingen en hun leerkrachten luisterden naar de presentatie en kregen een lespakket met onder meer verhalen van de kinderboekenschrijfster Selma Noort.

Bruin met factor 50

Die beschrijven herkenbare buitenactiviteiten op school, waardoor de leerlingen op een laagdrempelige wijze leren hoe ze zichzelf op die momenten kunnen beschermen in de zon om huidschade te voorkomen. De verhalen zijn via een animatiefilm en een boek aan de kinderen gepresenteerd en kunnen daarna ook online nog geraadpleegd worden.

De kinderen leerden daarnaast dat je in de schaduw ook kunt verbranden en dat je gewoon bruin wordt als je factor 50 op je huid smeert.