Wethouder Fred van Trigt deelt oorkondes en medailles uit. | Foto: Remco Out
Wethouder Fred van Trigt deelt oorkondes en medailles uit. | Foto: Remco Out Foto: Caroline Spaans

Huldiging jeugdige sporters

Hillegom n Het sportseizoen zit er bij de meeste sportvereniging al bijna op, maar de sporters kunnen nog niet met vakantie voordat ze door de gemeente gehuldigd zijn.

Door Remco Out

Woensdag 22 juni werden alle Hillegomse sportievelingen op het hoofdveld van S.V. Hillegom gehuldigd door wethouder Fred van Trigt. De gemeente had er in samenwerking met de buurtsportcoaches een heel spektakel van gemaakt. Ruim 51 individuele sporters en teams hadden gereageerd op de oproep voor kampioenen. Een voor een werden ze het podium opgeroepen en kregen ze een certificaat met een bidon van de wethouder. 'De gemeente waardeert het dat er zoveel gesport wordt op de mooie sportcomplexen. En dit is een mooi moment om dat te vieren. Het leuke hieraan is ook dat je in de krant niet leest dat een D9 kampioen is geworden, maar ik vind wel dat zij verdienen om hier op het podium te staan', laat Van Trigt weten. Naast alle kampioenen werd ook bekend gemaakt welke van de drie genomineerde jongeren de Fairplay bokaal gewonnen hadden. Ook werd de sportvrijwilliger van het jaar bekende gemaakt. Daarnaast werden er nog twee demonstraties door turnvereniging Jahn gegeven.


Team C5 SV Hillegom sluit seizoen af

Hillegom n Het enthousiaste vriendenteam C5, dat al jaren onder de bezielende leiding staat van trainer Edwin Vink en leider Marc van der Wiel, heeft het voetbalseizoen afgesloten met een gezellig samenzijn in de Soete Suikerbol.

En niet zonder reden, want na jaren vallen en weer opstaan, donderpreken in de kleedkamer, complimenten als 't beter ging en nog wat donderpreken, is het de C5 na een bloedstollende competitie gelukt om kampioen te worden. Trainer Edwin Vink: "Het verschil met vorig seizoen was dat er dit jaar drie voorhoedespelers waren, wat het team meer tot een eenheid bracht. Ook is een nieuwe techniek toegepast; drie snelle jongens op de bank het eerste kwartier en de tegenstander het idee geven dat ze niet zo snel zijn en tegelijkertijd de achterhoede afsluiten." De samenwerking met Van der Wiel is voor Vink al jaren een fantastische combi.


Stek-huizen voor speciale doelgroepen

LISSE n Is er het nodige te doen over asielzoekers, met degenen die als statushouder zijn gekwalificeerd hebben gemeenten het ook druk. Die moeten namelijk van een woning worden voorzien.

Door Arie in 't Veld

In Lisse wil men in dat verband op zes locaties lokaal maatwerk toepassen. Woonstichting Stek heeft het verzoek ingediend om dat lokaal maatwerk toe te passen op bestaande vrijkomende woningen in eigendom van Stek. Dit zijn woningen die uit de verkoop zijn gehaald en verhuurd worden via WoningNet. Stek wil graag doorstroming binnen de sociale huurvoorraad bevorderen en vervolgens een verhuisketen opzetten om Stek-appartementen vrij te krijgen. Deze worden dan door Stek ingezet voor de huisvesting van statushouders, SV-urgenten Van Speykstraat en andere bijzondere doelgroepen. Deze appartementen worden niet verkocht.

Maatregel helpt statushouders, SV-urgenten en andere bijzondere doelgroepen

Stek vraagt lokaal maatwerk aan omdat er een grote vraag is naar appartementen en de doorstroming vanuit dit woningtype laag is. Lokaal maatwerk vergroot de doorstroming en de sociale voorraad wordt vergroot. Ook sluit dit aan bij afspraken statushouders waarvan de taakstelling tijdig kan worden gerealiseerd en komen meer eengezinswoningen in het sociale huursegment beschikbaar. Tijdens eerdere overleggen over de huisvesting van statushouders en het creƫren van doorstroming heeft Stek het inzetten van lokaal maatwerk besproken. Het is al ingezet bij de toewijzing van de woningen aan de Marconilaan (nieuwe voorraad Stek Swaenendreef). Doordat huurders van Stek van een eengezinswoning met een huurprijs onder de liberalisatiegrens van 710,68 euro voorrang hebben gekregen, zijn er tien huuropzeggingen gedaan en drie woningen met het doel verkoop gewijzigd naar verhuur. Daarnaast zijn sinds de gesprekken over de huisvesting van statushouders in Lisse zes eengezinswoningen al uit de verkoop gehaald.

Afbeelding