Het seizoen werd feestelijk afgesloten. | Foto: pr
Het seizoen werd feestelijk afgesloten. | Foto: pr Foto: Ruth Eppink

Kaninefaten op kamp

LISSE n De scouts van de Lisser Kaninefaten hebben samen met veel ouders zaterdag 25 juni het seizoen afgesloten.

Iedereen verzamelde zich op zaterdagmorgen bij het clubhuis van de groep op de hoek van de Loosterweg-Zuid en de Spekkelaan. Het thema van de afsluiting was fantasy en veel leden, maar ook ouders hadden zich verkleed als sprookjesfiguur, ridder of een stripheld. Zo liepen er vier Sneeuwwitjes rond en 1 boze heks met appels.

Washandmonster

Nadat iedereen welkom geheten was en de speciale opkomst door alle scouts was geopend, ging iedereen naar het Keukenhofbos voor het Estippespel. Doel bij dit spel is het verzamelen van vier kleuren schmink op je hand en deze dan naar je post te brengen. Maar in het bos liepen ook washandmonsters die de schmink weer konden wegwassen. Opletten dus en op tijd weg rennen. De kinderen bleven hard door rennen, maar een aantal ouders zat al snel op een boomstam uit te puffen.
Na dit grote spel was het tijd voor koffie en thee met iets lekkers. Verschillende leden en ouders hadden gezorgd voor taart, cake, sandwiches en nog meer lekkernijen. Bij het kampvuur kon iedereen broodjes bakken of een banaan met chocolade maken. Ouders konden ondertussen bijpraten, terwijl de kinderen zich nog lekker uitleefden rondom het clubhuis.

Na de gezellige koffiemaaltijd was het al weer tijd om naar huis te gaan. Maar niet nadat alle leiding, bestaande uit allemaal vrijwilligers, door het bestuur bedankt was voor hun inzet gedurende het afgelopen seizoen. Ze kregen hiervoor een groot applaus. De komende maanden gaan alle leden op zomerkamp, waarbij de jongste leden van 5-7 jaar op het eigen clubhuis logeren, de leden van 8-15 jaar ergens in Nederland hun kamp opslaan en de leden van 16-18 jaar naar Tsjechiƫ vliegen om daar te gaan kamperen.