Gemeenteraadsleden in de speeltuin. | Foto: AC
Gemeenteraadsleden in de speeltuin. | Foto: AC Foto: Caroline Spaans

Met Jeugd Kamp Lisse op safari in Epe

Lisse n Jeugd Kamp Lisse organiseert voor de 37ste keer een week kamp voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar. Er kunnen nog kinderen mee!

Van 6 tot 13 augustus 2016 zet het kamp Epe op zijn kop. Ieder jaar bivakkeren de kinderen bij een kampeerboerderij in Epe. Hierdoor is de leiding bekend met de locatie en de omgeving en de kinderen die al mee zijn geweest ook. Het kamp heeft nog ruimte voor deelnemers. Kinderen die graag meewillen, kunnen zich aanmelden. Ook kinderen die niet uit Lisse komen, zijn welkom. Dit jaar staat de week in het teken van safari. De leiding is in januari begonnen met de voorbereidingen en ze hebben weer heel veel spellen bedacht rond het thema. Tijdens deze week maken de kinderen nieuwe vrienden en vriendinnen, goed voor de sociale ontwikkeling. Ze werken veel samen, werken in teamverband en strijden tegen de andere teams. Door een week met elkaar op te trekken ontstaat er een hechte band tussen de kinderen.
Kinderen die graag mee willen naar dit kamp, moeten tussen de 7 en 13 jaar oud zijn en nog geen vakantieplannen hebben van 6 tot 13 augustus. Voldoen ze aan deze voorwaarden? Dan kunnen ze zich aanmelden. Kijk op www.jeugdkamplisse.nl voor meer informatie.


Raad bezoekt speeltuinvereniging Jeugdland

Hillegom n De gemeenteraad bracht vrijdag 24 juni een werkbezoek aan speeltuinvereniging Jeugdland.

De raadsleden kregen door voorzitter Annemiek Cornelissen een rondleiding en werden op de hoogte gesteld van de belangrijkste veranderingen binnen de speeltuin. 2015 bracht voor Jeugdland een aantal belangrijke hoogtepunten. Zoals de opening van de eerste Buurtkamer van Welzijn Hillegom.Tijdens het werkbezoek was door het bestuur Lotty Klassen van Welzijn Hillegom uitgenodigd om over de Buurtkamers in Hillegom te vertellen. Verder geeft Speeltuin Jeugdland sinds begin 2016 kinderen van Kinderclub Brainstorm en hun ouders om de week op zaterdagmorgen een plek, waar zij samen kunnen zijn en vooral zichzelf kunnen zijn. Dit betreft een kinderclub voor hoogbegaafde kinderen.

Kinderclub voor hoogbegaafden

Marjanne van Dijk van deze Kinderclub hield een betoog over het belang van deze plek voor deze kinderen en hun ouders. De gemeenteraadsleden kregen ruimschoots de gelegenheid om vragen te beantwoorden, ook tijdens de rondleiding en beloofden eenstemmig aan de voorzitter om terug te komen als de verbouwing is afgerond.