Met hun film Wrong Way werden Berry & Lennard derde in de categorie Film. | Foto: Rockin'Pictures
Met hun film Wrong Way werden Berry & Lennard derde in de categorie Film. | Foto: Rockin'Pictures Foto: Ruth Eppink

Berry & Lennard scoren derde plek tijdens finale Kunstbende

Lisse n Het Lissese duo Berry & Lennard hebben tijdens de finale van Kunstbende de derde prijs behaald in de categorie Film.

Ruim 200 jonge creatievelingen die de finale hebben gehaald, presenteerden zich zaterdag 18 juni in TivoliVredenburg in Utrecht in acht categorieën, waaronder dans, expo, fashion en film. Zuid-Holland was in alle acht categorieën vertegenwoordigd en de provincie die met de meeste prijzen naar huis ging.

Voorrondes

Daaronder zat ook de derde prijs die Berry & Lennard wonnen met hun science fiction-film genaamd 'Wrong Way'. De film gaat over een jongen die om een onbekende reden op aarde terecht komt, waar alles compleet verlaten blijkt te zijn.
De afgelopen maanden zijn tijdens de voorrondes door het hele land uit ruim 3500 inschrijvingen meer dan 100 acts geselecteerd. Jongeren die hun creatieve talent ook willen laten zien, kunnen zich inschrijven voor Kunstbende 2017 op de website www.kunstbende.nl


Open dag verenigingen in de Meerkoet

Lisserbroek n De Meerkoet opent zaterdag 9 juli alle ruimtes van zowel het dorpshuis, medisch centrum, jongerencentrum als de peuterspeelzaal van 12.00 tot 15.00 uur.

Gedurende die uren presenteren vrijwel alle gebruikers van het dorpshuis, maar ook andere maatschappelijke en sportorganisaties zich daar. Van voetbalvereniging Kagia tot de Bewonerscommissie Lisserbroek, van de redactie van het dorpsblad tot de koersbalvereniging en de nieuwe wijkagent Thijs Stut. Ook de Lissese Apotheek, stichting MeerWaarde en Maatvast zijn vertegenwoordigd. En dit is slechts een greep uit alle deelnemers.

Naast de fysieke aanwezigheid van diverse verenigingen en instanties is er een ruim aanbod van foldermateriaal, waarin vooral activiteiten worden vermeld die na de zomer van start gaan. Maatvast biedt alle bezoekers een kopje koffie of thee aan. Voor de kinderen is er uiteraard ook iets lekkers en daarnaast zijn er leuke spelletjes opgesteld.

Alle locaties van Maatvast worden deze dag opengesteld voor de inwoners van Haarlemmermeer. Zij kunnen zo kennismaken met de mogelijkheden op het gebied van ontspanning, ontmoeting en ontplooiing, informatie en advies.