Zomerse gezeligheid op het terrein van het Keukenhof Kasteel.| Foto: Stephan Bekooij
Zomerse gezeligheid op het terrein van het Keukenhof Kasteel.| Foto: Stephan Bekooij Foto: Caroline Spaans

Summer Garden festival in zomerse sferen

Lisse n Het Summer Garden festival dat zaterdag 25 juni op het terrein van Kasteel Keukenhof werd gehouden, deed zijn naam eer aan. Met alle regen en onweer van de dagen ervoor, mocht de organisatie in zijn handen knijpen: het was zonnig en het bleef droog.

Het geheel nieuwe live festival begon om 14.00 uur. Vele grote artiesten stonden op het podium en wisten het publiek uitstekend in de stemming te krijgen. Onder meer René Froger, Ruth Jacott en Hans Dulfer zorgden voor een mooi live muziekspektakel.
Naast de goede muziek was door de organisatie ook ruimschoots gezorgd voor de inwendige mens: lekkere drankjes en een verrassend aanbod van een grote diversiteit aan foodtrucks.


Vriendenhuis zoekt ervaringsdeskundigen

LISSE n Na de verbouwing van het Agathaklooster is vrijdag de sleutel door het parochiebestuur H. Willibrordus overgedragen aan Vriend GGZ. Deze landelijk werkende organisatie is nu op zoek naar ervaringsdeskundigen die bij de verdere opzet van het Vriendenhuis willen meewerken.

Vriend GGZ heeft momenteel acht Vriendenhuizen in beheer, een combinatie van gastenverblijf en activiteitencentrum voor mensen met een psychische en/of sociale beperking.

Gasten kunnen korter of langer verblijven om bijvoorbeeld tijdelijk het thuisfront te ontlasten.

Het huis wordt gerund door cliënten

Het Vriendenhuis wordt, met professionele ondersteuning, zoveel mogelijk gerund door cliënten zelf, waarbij ervaringsdeskundigheid een leidend principe is. De leefgemeenschap die zo ontstaat is tegelijk oefenplaats voor maatschappelijke deelname.

Het Vriendenhuis start met een eerste bijeenkomst op vrijdag 1 juli om 13.30 uur. Het Vriendenhuis zoekt mensen die zich onder andere als ervaringsdeskundige willen inzetten. Dat kan door deelname in de initiatiefgroep van (ex-)cliënten van de GGZ, maar ook in andere functies zoals de administratie, keuken, receptie, gastheer/vrouw, slaapdienst of begeleider. Belangstellenden die bij de verdere opzet van het Vriendenhuis willen meewerken, zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst in het Vriendenhuis Lisse, Heereweg 258.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Robert Borsje, adjunct-directeur van Vriend GGZ, via 06-57319779 of robert.borsje@vriendggz.nl. Meer informatie over Vriend GGZ is te vinden op www.vriendggz.nl.