Leerlingen van de St. Willibrordschool juichen: hun school is nu ook op Seef! | Foto: Arie in 't Veld
Leerlingen van de St. Willibrordschool juichen: hun school is nu ook op Seef! | Foto: Arie in 't Veld Foto: Ruth Eppink

Willibrordschool nu ook Seef

LISSE n De St. Willibrordschool heeft het certificaat 'School op Seef' behaald. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis overhandigde het woensdag aan schoolhoofd Nelly Vijfhuizen.

Door Arie in 't Veld

Voordat het zover was demonstreerden de leerlingen Benjamin Meeldijk, Milouk Galdeay, Fay van der Ploeg en Jesse Smit lopend en op de fiets wat ze op school geleerd hadden in verband met een veilige deelname aan het verkeer. Intussen zong de overige schooljeugd uit volle borst: "Oversteken, kijk naar alle kanten, let op."

Blijven oefenen

Wethouder Nieuwenhuis zei bij het bezoek aan de school dat het erg belangrijk is dat de jeugd zo goed bezig is met veilig verkeer. "Met behulp van de leerkrachten en ouders zijn jullie zo ver gekomen. Zeker als jullie naar het voortgezet onderwijs gaan, is het belangrijk om het geleerde goed in de praktijk te brengen." Nieuwenhuis drukte de jeugd dan ook op het hart om vooral te blijven oefenen; een ongeluk zit in een klein hoekje en is gebeurd voor je het doorhebt.

De Willibrordschool is de vierde basisschool in Lisse die dit certificaat op zak heeft. De Beekbrug, Rembrandtschool en St. Josephschool gingen de Willibrordschool hierin voor. Bijna alle scholen in Lisse doen mee en Veilig Verkeer Nederland afdeling Lisse doet zijn uiterste best om de achterblijvende scholen positief te motiveren.

School op Seef is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. De kinderen worden in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Het programma biedt de mogelijkheid om vanuit verschillende facetten (educatie, infrastructuur, communicatie) hieraan te werken, onder het motto: Kinderen hebben recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer.

Programma maakt kinderen tot veilige weggebruikers