Een van de optredens van de enthousiaste dansers. | Foto: pr
Een van de optredens van de enthousiaste dansers. | Foto: pr Foto: Caroline Spaans

Dansdesign eindigt seizoen in uitverkochte stadsschouwburg

Hillegom n Dans- & Balletschool DansDesign heeft dit weekend haar eindejaarsoptreden gehad in de Stadsschouwburg in Haarlem. Volledig uitverkocht, zoals dat hoort in een dergelijke entourage.

De laatste maanden is enorm hard gewerkt om alles op tijd af te hebben. Kostuums zijn gemaakt, decor is gebouwd, visuals gezocht voor de achtergrond, en choreografieën bedacht die goed uit zouden komen op het toneel, waarbij duidelijk gemaakt zou worden wat de leerlingen het afgelopen jaar geleerd hebben. De verwachtingen waren hoog gespannen, want het was niet voor de eerste keer dat een voorstelling had in de Stadsschouwburg werd gehouden.

Vanaf september was er gewerkt aan de verhaallijn en vanaf januari zijn de choreografieën gerepeteerd. Een behoorlijke klus, want er zouden bijna 250 leerlingen meedoen aan de voorstelling, die op 25 juni plaats vond. Op de dag van de voorstelling waren 's morgens vroeg de eigenaren en docenten van DansDesign in de Stadsschouwburg aanwezig om alles klaar te zetten om hun dansers om 9.00 uur te kunnen ontvangen. Gespannen koppies kwamen de theaterzaal in: een sfeervolle entourage, die voor veel kids erg spannend was. Na een doorloop in de ochtend en begin van de middag, met de nodige laatste aanpassingen aan de show, begon halverwege de middag de echte voorstelling. Voor 630 bezoekers (volledig uitverkocht) werd er een afwisselende show neergezet door alle leerlingen, waarvan de jongste 3 en de oudste 77 jaar oud is! Moe maar voldaan ging iedereen na afloop weer terug naar Hillegom, om na te genieten van hun optreden en uit te kijken naar volgend seizoen.


Mamacafé over positief opvoeden

Hillegom n Elke eerste dinsdag van de maand is het Mamacafé in bieb aan de Sportlaan 1. Het is dé ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen, waarbij ook baby's en peuters van harte welkom zijn.

Het thema van het Mamacafé op dinsdag 5 juli is 'Positief opvoeden'. Loop binnen tussen 10.00 en 12.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig. De peuters kunnen luisteren naar een mooi verhaal of een puzzel maken.