Even de colberts uit, de sloep in en Hillegom vanaf het water verkennen. | Foto: Annemiek Cornelissen
Even de colberts uit, de sloep in en Hillegom vanaf het water verkennen. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: Caroline Spaans

Met de sloep door de Bollenstreek: Sloepennetwerk officieel geopend

Hillegom n Op gemeentehuis werd donderdag 7 juli het 'Sloepennetwerk door de Bollenstreek' officieel geopend.

Door Annemiek Cornelissen

Deze opening bestond uit een officieel gedeelte in 't Hof van Hillegom en een onthulling op de nieuwe aanlegsteiger aan de Haven.

Bij dit officiële gebeuren was een groot aantal belangstellenden aanwezig.

Volgens Isabelle Salman, beleidsmedewerker Waterverordening van de gemeente Hillegom, is de lancering van het Sloepennetwerk Bollenstreek niet alleen belangrijk voor de Bollenstreek, maar ook voor Hillegom.

Subsidies van Provincie en Holland Rijnland

Het Netwerk is financieel mogelijk gemaakt door subsidies van de Provincie Zuid Holland en Holland Rijnland. Daarom waren als afvaardiging Holland Rijnland Loes Bakker en van de provincie Zuid Holland Kees Verdouw aanwezig.

Verder waren er bestuurders van de gemeenten van de Bollenstreek, waar het netwerk aan verbonden is: Hillegom, Katwijk, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Noordwijkerhout.

Afmeren op mooie punten en de omgeving verkennen

Vanuit de gemeente Hillegom gaven de wethouders Anne de Jong en Jeroen Verheijen acte de présence.

Na de onthulling van het bord, werden de genodigden uitgenodigd om in een grote sloep plaats te nemen om een stukje langs het sloepennetwerk te varen.

Vanwege het prachtige weer lieten de aanwezigen zich dat geen twee keer zeggen: even de colberts uit en de buitenlucht in.

Binnen het sloepennetwerk zijn er verschillende punten om een sloep aan te leggen en de omgeving te voet verder te verkennen, zoals het Landgoed Leeuwenhorst in Noordwijkerhout, het Landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse en in Hillegom, waar je bijna pal in het centrum aan kan leggen waardoor het makkelijk is om een terrasje te pakken of de winkelstraat in kan lopen.

Maar ook in Noordwijk is het vanaf het afmeerpunt een kleine wandeling naar de historische kern en de toren van de Oude Jeroenskerk en zijn ook in Katwijk de winkels, restaurants, strand en de boulevard vlakbij.

Meer informatie is te vinden op www.sloepennetwerk.nl.

De knooppuntenkaart met de vaarroutes is te verkrijgen bij jachthavens en bootverhuur bedrijven in de streek, bij VVV's en marketingorganisaties.