Informatieve boeken over dementie, ze liggen van 15 juli tot 9 september in de koffiehoek van de bieb. | Foto: pr
Informatieve boeken over dementie, ze liggen van 15 juli tot 9 september in de koffiehoek van de bieb. | Foto: pr Foto: Ruth Eppink

Leestafel over dementie in bibliotheek

Lisse n Naar schatting wonen er op dit moment 450 mensen met dementie in Lisse. Dit aantal zal de komende jaren verdubbelen.

De werkgroep Dementievriendelijk Lisse heeft als doel om mensen met dementie zo lang mogelijk op een volwaardige manier deel uit te kunnen laten maken van de gemeenschap. Een van de thema's waar de werkgroep zich voor inzet is: Kom meer te weten. Om de inwoners van Lisse beter te informeren richt de werkgroep in de koffiehoek van de bibliotheek een leestafel in met een ruime collectie boeken en folders over dementie. Belangstellenden kunnen de leestafel met informatie vinden vanaf vrijdag 15 juli tot vrijdag 9 september. Leden van de werkgroep Dementievriendelijk Lisse zullen op donderdagavond 21 juli tussen 19.00 uur en 20.00 uur aanwezig zijn om aanvullende informatie te geven.


Nieuwe cursussen Volksuniversiteit

Lisse n Na het verschijnen van de brochure van de Volksuniversiteit Lisse zijn nog twee cursussen aan het toch al uitgebreide en gevarieerde programma toegevoegd.

Kalligrafie keert gelukkig terug. De docent die dit onderdeel jarenlang voor haar rekening nam, gaf verleden jaar aan dat ze in verband met haar leeftijd wilde stoppen. Aanvankelijk lukte het niet om een vervanger te vinden, maar daar is men nu toch in geslaagd. Het is weliswaar geen vervolg op de vorige cursus, maar de nieuwe docent, mevrouw Carolyne de Vries Lentsch, werkt vanuit een ander perspectief. De cursus heet dan ook Vrije kalligrafie voor beginners. Bij vrije kalligrafie wordt gewerkt vanuit historisch verantwoorde lettervormen naar een modern werkstuk, waarin behalve de geschreven tekst ook de achtergrond een belangrijke rol speelt. Op www.volksuniversiteit-lisse.nl staat een uitvoeriger beschrijving.

Een tweede toegevoegde cursus betreft Naailessen. De docent, mevrouw Samantha Heemskerk, geeft aan dat leeftijd en/of ervaring in het geheel niet uitmaakt. Iedereen is welkom, van deelnemers die nog nooit een naaimachine hebben aangeraakt tot deelnemers die costumière vakkennis willen leren. Iedereen krijgt persoonlijke begeleiding.

Op de website van de Volksuniversiteit is van alle cursussen te lezen wanneer de cursus gegeven wordt, hoeveel lessen er zijn, de cursusgelden enz. Wie zich wil aanmelden kan daar inschrijfformulieren aanklikken en invullen. Meer persoonlijke toelichting krijgen geïnteresseerden tijdens de open avonden op dinsdag 30 en woensdag 31 augustus van 19.00 tot 20.30 uur.