Karin en Eric Juffermans openden begin april hotel De Engel naast het gelijknamige restaurant. | Foto: Ruth Eppink
Karin en Eric Juffermans openden begin april hotel De Engel naast het gelijknamige restaurant. | Foto: Ruth Eppink Foto: Ruth Eppink

Nieuwe hotelkamers De Engel in trek

Lisse n Elf hotelkamers telt De Engel sinds begin april. Vier kamers boven het restaurant en zeven nieuwe die gerealiseerd zijn in het naastgelegen pand.

Door Ruth Eppink

Om die woning geschikt te maken als hotel, moest het bestemmingsplan gewijzigd worden. De gemeente werkte goed mee, waardoor eind 2015 gestart kon worden met een rigoureuze verbouwing. "Alleen de buitenmuren zijn blijven staan", meldt Eric Juffermans, die samen met zijn nicht Karin De Engel runt. "We hebben geen moment spijt gehad van deze stap. De behoefte aan hotelkamers in en rond Lisse is groot en dat geldt heus niet alleen voor het Keukenhofseizoen." De opening van het betreffende park kwam net iets te vroeg. Maar vanaf het moment dat de nieuwe kamers beschikbaar kwamen, zat De Engel volgeboekt tot de laatste Keukenhof-dag. "We hadden het hotel wel drie keer kunnen vullen, zo druk was het", blikt Eric lachend terug.

Promotie

De nieuw, modern ingericht kamers herinneren direct aan de Keukenhof door middel van levensgrote prints van onder meer narcissen en krokussen op de muur. "Het is een mooie promotie van de Bollenstreek", zegt Eric. Alle hotelkamers beschikken over douche, toilet, tv, koffie- en theefaciliteiten en wifi. Doordeweeks overnachten er vooral zakenlui, de weekendgasten komen voor de vele evenementen in Lisse en omgeving.

Keuken

Na zo'n drukke tijd zouden Eric en Karin eigenlijk even lekker achterover moeten leunen, maar dat gebeurt niet. Sterker nog, er komt nog een verbouwing aan. "Van 18 t/m 21 juli wordt de complete keuken verbouwd. Vrijdag de 22e om 16 uur staan we weer voor iedereen klaar."


Workshop Pop Art portretschilderen

Lisse n Een digitale foto in zwart/wit bewerken en overbrengen op canvasdoek ingewikkeld? Senioren kunnen het zelf uitproberen tijdens de workshop Pop Art portretschilderen.

De Paraplu houdt deze workshop bij voldoende inschrijvingen op woensdag 3 augustus van 10.00 tot 12.00 uur in zaal Hyacint van De Beukenhof. Pop Art is onder meer bekend bij het grote publiek door kunstenaars als Roy Liechtenstein en Andy Warhol. Door de vlakken van licht naar donker in te kleuren met verf ontstaat een mooi portret. Welk portret de deelnemer schildert, maakt niet uit: kind, kleinkind, partner of van hem- of haarzelf. Het moet in ieder geval duidelijke en scherpe portretfoto (afbeelding van het gezicht) zijn met een afmeting van 10x15 cm of 13x18 cm. Deze moet uiterlijk 10 dagen van tevoren worden ingeleverd. Patricia de Jong bereidt deze workshop voor en begeleidt de deelnemers. Er zijn voorbeelden aanwezig ter inspiratie. De kosten zijn 6 euro inclusief kopje koffie of thee. Meedoen? Schrijf dan uiterlijk 23 juli in bij Lia van der Westen, tel 414927 of e-mail vanderwesten@tele2.nl. Vergeet daarbij de digitale foto niet.


Uitzendbureau start met bedrijfsleven opleiding tot procesoperator

Regio n Nu de economie weer aantrekt heeft de industrie steeds meer moeite om geschoold technisch personeel te vinden, zoals goede procesoperators.

Om het tekort aan geschikte arbeidskrachten te verminderen, verzorgt Luba Uitzendbureau samen met het bedrijfsleven en een opleidingsinstituut vanaf komend najaar een eenjarige mbo-opleiding (niveau 2) tot procesoperator. De deelnemers leren de machines in een bedrijf te bedienen en te bewaken. De opleiding wordt gecombineerd met een baan bij het deelnemende bedrijf. Na afloop van de eenjarige studie behalen de deelnemers een erkend mbo-diploma operator a.
Luba regelt voor de werkgevers subsidiëring van het opleidingstraject en werft geschikte kandidaten. Deze worden vervolgens voorgedragen aan de bedrijven die behoefte hebben aan procesoperators. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de nieuwe medewerkers in vaste dienst komen bij de bedrijven. De kosten voor de opleiding worden niet doorbelast aan de leerling, maar worden door de deelnemende werkgevers en Luba gezamenlijk betaald.

Informatiebeurs

Ter werving van de werknemer/studenten vindt op dinsdag 19 juli een informatiebeurs plaats. Van 15 uur tot 19 uur is de accommodatie van Voetbal Vereniging Noordwijk aan de Duinwetering geopend. Hier kan elke geïnteresseerde vrijblijvend langskomen, meer informatie ontvangen over de opleiding, de werkplek en de contractmogelijkheden. "Alleen al in de Bollenstreek hebben bedrijven per direct behoefte aan tientallen mensen, zoals goede procesoperators. Dat zijn mensen die de productie in de fabriek begeleiden en draaiende houden en daarin zijn geschoold. Jammer genoeg zijn die amper te vinden. De technische studierichtingen op het mbo zijn niet populair, waardoor er te weinig mensen beschikbaar zijn. Op het ROC Leiden is er op dit moment zelfs helemaal geen opleiding tot procesoperator", zegt Andy Geel, consultant bij Luba. De eerste groep van twintig werknemers/studenten start in september met een baan en de bijbehorende opleiding. De cursus wordt afgestemd op de wensen van de werkgever en zo mogelijk bij het bedrijf in huis gegeven. Omdat de behoefte aan personeel onverminderd groot blijft, verwacht Luba de komende maanden met nog meer opleidingstrajecten te starten. Geïnteresseerden die meer informatie willen rondom de opleiding kunnen mailen met procestechniek2@luba.nl of bellen met 071-516 30 30.