Te weinig animo bij de ouders heeft tot gevolg dat hier voortaan geen brigadiers meer staan. | Foto: AC
Te weinig animo bij de ouders heeft tot gevolg dat hier voortaan geen brigadiers meer staan. | Foto: AC Foto: Caroline Spaans

Geen brigadiers meer bij de Jozefschool

Hillegom n Het heeft de verkeersouders van de Jozefschool de afgelopen maanden de nodige hoofdbrekens gekost: de verkeersbrigade.

Door Annemiek Cornelissen

De afgelopen jaren liep de belangstelling voor deze brigade sterk terug met als gevolg dat er geen volledig team konden worden ingezet. De laatste tijd waren er slechts 18 verkeersbrigadiers, terwijl er minimaal 25 nodig zijn om de brigade naar behoren te kunnen draaien. Ondanks wervingsacties meldden zich geen nieuwe verkeersbrigadiers aan, met als gevolg dat de verkeersouders het besluit hebben genomen met de brigade te stoppen.

Vrijdag 8 juli stonden de verkeersbrigadiers voor het laatst bij de Jozefschool. Dit tot grote teleurstelling van de verkeersouders van de Jozefschool Geert Berger en Liesbeth Paardekooper, die alles op alles hebben gezet om nieuwe ouders te werven. Al deze inspanningen zijn mislukt, hetgeen tot gevolg had dat uiteindelijk is besloten de brigade op te heffen. Hetgeen wel betekende dat in het nieuwe schooljaar de kinderen niet meer worden geholpen bij het oversteken bij onder andere het drukke punt Hoofdstraat/Brouwerlaan, waar de situatie best wel gevaarlijk is vanwege de onoverzichtelijkheid. Er is een enquête op school verspreid onder de ouders en uit deze enquête blijkt dat de ouders graag een veilige school-thuis route willen voor hun kinderen, maar niemand heeft zich aangemeld als verkeersouder.

De verkeersouders van de Jozefschool stoppen niet, zij blijven nog wel actief bij de verkeerslessen voor alle groepen die veelal op het schoolplein of in de buurt plaatsvinden.


Marketingplan voor Floralis

LISSE n De gemeente wil het nodige doen om het exploitatietekort van Floralis terug te dringen.

In opdracht van de gemeente heeft Sqreenz Marketing in samenwerking met beheerder Stichting Bescal een marketingplan opgesteld voor het huis van cultuur. De uitvoering van het plan moet bijdragen aan het verkleinen van het exploitatiekort.

Voor het marketingplan stelt het college eenmalig 3.000 euro beschikbaar voor het ontwikkelen van een Floralis-website en het promoten van het complex. Daarnaast zal vanaf 2017 structureel 7.500 euro beschikbaar zijn voor extra marketingactiviteiten om Floralis meer onder de aandacht te brengen. De financiële consequenties worden meegenomen in de tweede tussentijdse rapportage 2016 en in de Meerjarenprogrammabegroting 2017-2020.


Langer zelfstandig wonen

Lisse n Senioren, chronisch zieken en mensen met een handicap die het belangrijk vinden om vitaal te zijn én te blijven, kunnen via een welzijnsbezoek bekijken of ze op de goede weg zijn.

Aan het welzijnsbezoek zijn geen kosten verbonden. Welzijn Lisse wil met het bezoek stimuleren dat deze groepen zelfstandig en met plezier in Lisse kunnen wonen. Het gaat om vitaal zijn én blijven. Het vermogen hebben (nog) te kunnen doen wat men wil en kan. Sociale contacten en sociaal functioneren zijn een belangrijk onderdeel van deze vitaliteit. Een hecht en in leeftijd gevarieerd sociaal netwerk is van cruciaal belang. Welzijn adviseert om tijdig aan dit netwerk te bouwen en niet pas als men iets mankeert. De organisatie informeert over de mogelijkheden en kan desgewenst ondersteuning bieden.

Vragenlijst

Bij een welzijnsbezoek komt een speciaal hiervoor opgeleide vrijwilliger aan huis. Het welzijnsbezoek duurt ongeveer een uur. Aan de hand van een vragenlijst wordt de situatie bekeken rond diverse levensdomeinen zoals: woonomgeving, gezondheid, vervoer, hulp- en dienstverlening, sociale contacten, vrijetijdsbesteding en financiën.

Adviseur

Als uit het gesprek blijkt dat iemand behoefte heeft aan ondersteuning of dat er samen zaken geregeld kunnen worden, dan kan een adviseur ingeschakeld worden. Ook die hulp is gratis. Wie belangstelling voor een welzijnsbezoek heeft, kan contact opnemen met Ingrid van der Ploeg via telefoonnummer 412667. Welzijn Lisse is telefonisch bereikbaar van maandag t/m woensdag van 09.00 -12.30 uur. Of mail naar info@welzijnlisse.nl.

Een gratis welzijnsbezoek om te kijken hoe iemand zo lang mogelijk vitaal blijft | Foto: pr