Allemaal herkenbaar in een t-shirt van de gemeente Hillegom. | Foto: Annemiek Cornelissen
Allemaal herkenbaar in een t-shirt van de gemeente Hillegom. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: ac

In het rood op weg naar de Via Gladiola

Hillegom n Het is duidelijk te lezen op een opvallend rood shirt: 'Ik kom uit Hillegom'.

Door Annemiek Cornelissen

Het dorp zal goed vertegenwoordigd zijn tijdens de 100ste Nijmeegse Wandelvierdaagse, want 58 wandelaars geven tijdens dit wandelevenement acte de présence in dit t-shirt. Naast (het wapen) van de gemeente Hillegom hebben ook de namen van de sponsors een plek op het shirt gekregen. Vrijdag 8 juli vond op het gemeentehuis de overhandiging plaats van de shirtjes. Het eerste shirtje werd door wethouder Annechien Snuif overhandigd aan wandelaar Jan Dijkzeul. De wethouder is op de laatste dag aanwezig in Nijmegen op de Via Gladiola, het eindpunt, waar tribunes staan en waar ook gladiolen worden uitgereikt aan de Hillegomse wandelaars. Volgens Dijkzeul zullen de meeste wandelaars alle vier de dagen de shirtjes dragen. Gezien de hygiëne, het shirt moet eigenlijk gewassen worden, is afgesproken dat de wandelaars in ieder geval de eerste en de vierde avond het shirt aan zullen hebben. De groep loopt niet bij elkaar, maar hebben wel afgesproken om elkaar onderweg een bemoedigende high five te geven.


Adviesgroep Duinpolderweg haalt eindstreep niet ongehavend

Regio n De natuur- en milieuorganisaties zijn opgestapt uit de adviesgroep Duinpolderweg. Ook Platform NOG is ontevreden over de gang van zaken en onderschrijft het eindadvies niet.

De adviesgroep werd in maart ingesteld op verzoek van Gedeputeerde Staten van Noord- en Zuid-Holland om maatschappelijk draagvlak voor de aanleg van een Duinpolderweg te creëren en het gebrek aan vertrouwen bij de bevolking te herstellen. Daarin is men niet geslaagd, stellen de N&M-organisaties en Platform NOG. Terwijl het conceptadvies al op tafel lag, werden ineens aanvullende eisen gesteld. Die kwamen erop neer dat alleen oplossingen waarbij nieuwe weginfrastructuur wordt aangelegd waren toegestaan. De N&M-organisaties vonden dit onaanvaardbaar en stapten op. Platform NOG verzocht om deze gang van zaken te vermelden in het eindadvies en besloot, toen men dit weigerde, het eindadvies niet te onderschrijven.