Afbeelding

Meer kennis in huis met kwartiermakers

Streek n De Economische Agenda Duin- & Bollenstreek krijgt ondersteuning in de uitvoering van taken.

Arjan Slobbe en Richard van de Merwe vervullen samen functie van kwartiermaker. De twee gaan samen met de regio aan de slag met de projecten uit de Economische Agenda. Zij sturen de uitwerking van de projecten aan en zorgen dat er eind 2016 voor die projecten tien samenhangende regionale businesscases liggen. Arjan Slobbe was dertien jaar bestuurslid van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging. Richard van de Merwe was directeur bij de Rabobank Bollenstreek.

Regionaal netwerk

Wethouder Bas Brekelmans van Teylingen, coördinerend wethouder voor de Economische Agenda, zegt met beide heren een groot regionaal netwerk in huis te halen.


Groep 8 St. Jozefschool neemt afscheid

Hillegom n Voor de basisscholen regio midden zit het er op: de grote vakantie is begonnen en de groepen acht hebben afscheid genomen van hun lagereschooltijd.

Door Caroline Spaans

Tegenwoordig gebeurt dat standaard met een musical. Zo ook op de St. Jozefschool. Dit jaar is gekozen voor de musical 'Herrie op het eiland', van Henny Vreeden. De musical blijkt populair in Nederland: meer dan 1000 keer is hij al opgevoerd voor vaders, moeder, broers, zussen, opa's en oma's en andere familieleden. Op de Jozefschool stond groep acht driemaal op het podium: voor hun familie en vrienden, maar ook voor de andere kinderen van de school. Ze kunnen de liedjes 'Megaspin', 'Lieve Schat' en 'Doe Normaal' inmiddels dromen. Ook toen ze niet meer op de planken stonden, klonk het 'Thuis, 'k wil naar huis waar ik lachen kan en huilen, veilig kan schuilen, veilig bij jou...' nog een paar keer over het schoolplein. Donderdag en vrijdag hoefden de kinderen officieel niet meer op school te zijn, maar velen kwamen tóch. Ze hielpen de leerkrachten met opruimen en deden spelletjes met de jongste leerlingen. Vrijdag 8 juli was het dan echt voorbij. Nog een laatste lied voor alle kinderen door alle leerkrachten, koek, taart en koffie voor de hulpouders en aftellen maar. 10, 9, 8, 7...... Prettige vakantie!

(Op de onderste foto staan lang niet alle kinderen van groep 8a en 8b. Dit is een meerderheid van groep 8b van Hjalmar Geerlings. Zowel hij als zijn collega van groep 8a, Karel van Leeuwen, zijn overladen met bedankcadeautjes van hun leerlingen.)


Akkoord over invoering integrale crisisdienst

Lisse n Het college van B en W heeft ingestemd met implementatie van de integrale crisisdienst voor 0 tot 100 jaar.

Het implementatieplan is uitgewerkt door de GGD Hollands Midden. De crisisdienst bestrijkt Holland Rijnland en Midden Holland, die samen een veiligheidsregio vormen.

Aandachtspunt voor de gezamenlijke veiligheidsregio is dat er binnen de afzonderlijke gemeenten nog wel geïnvesteerd moet worden in de borging van de taken van de lokale teams bij crisis binnen kantooruren.

De regio heeft eveneens afgesproken om voor een periode van drie jaar gezamenlijk enkele onderdelen van de integrale crisisdienst af te nemen, namelijk: GGZ Kinderen en Jeugd van Rivierduinen- crisistaken; CIT Jeugd van GGD HM: binnen en buiten kantooruren en tot slot bereikbaarheid buiten kantooruren van Kwadraad (BBK).


Afbeelding