Van schooljaar 2008/2009 t/m 2015/2016: groep 8 scandeert de hoogtepunten op het podium. | Foto: Ruth Eppink
Van schooljaar 2008/2009 t/m 2015/2016: groep 8 scandeert de hoogtepunten op het podium. | Foto: Ruth Eppink Foto: Ruth Eppink

Groep 8 Josephschool schittert in Floralis

Lisse n Omdat de St. Josephschool wegens de sloop van de MVO-school dit jaar geen aula heeft om de eindmusical op te voeren, is uitgeweken naar Floralis.

Negendertig kinderen van groep 8 spelen de musical Afscheid nemen bestaat niet. Hierin worden samen liedjes gezongen en teksten gescandeerd. Aan het einde van de musical zingen de meisjes een emotioneel lied over het verlaten van hun geliefde school.

Vrienden voor het leven

In het slotlied blijkt dat als je op de Josephschool hebt gezeten je vrienden voor het leven bent. De liedjes en teksten zijn geschreven door Jeanette Loos en de muziek wordt verzorgd door Leo van der Raad, leerkrachten van groep 8.
De kinderen verzorgen allemaal een eigen bedacht optreden, playback, toneel of dans. De theaterzaal in Floralis zat helemaal vol met ouders, broers en zussen, opa's en oma's en leerkrachten.

My Way

Die avond werd eveneens afscheid genomen van juf Marie-Anne die 44 jaar op de St. Josephschool heeft gewerkt. Zij mocht zelf ook even in de spotlights staan: ze playbackte het lied My way.


Walk of Wisdom

Hillegom n Dit voorjaar besloot de Hillegomse Nathalie Koumans de pelgrimsroute Walk of Wisdom te lopen.

Deze wandeling in 8 etappes gaf Koumans ideeën die ze nodig had om haar facebookgroep Wandelen naar Werk verder uit te breiden. Omdat ze de andere leden van deze groep deze prachtige ervaring niet wil onthouden, wil zij, samen met Anja van Diest deze wandeling nog een keer lopen. Niet samen, maar met werkzoekenden. Om zo samen met de andere wandelaars in gesprek te gaan over hun dromen, hun toekomst, hun capaciteiten en wat nog meer nodig is om de werkzoekende meer inzicht te geven in hun zoektocht naar werk. De eerste etappe is op 27 augustus. Voor meer informatie over de Walk of Wisdom kijk op www.walkofwisdom.org. Meer info en aanmelden via wandelennaarwerk@gmail.com