Bryan en Daphne tonen met trots hun gouden en zilveren medailles. | Foto: pr
Bryan en Daphne tonen met trots hun gouden en zilveren medailles. | Foto: pr Foto: Ruth Eppink

Bewoners 's Heeren Loo Hillegom in de prijzen tijdens Special Olympics

HILLEGOM n In de regio Nijmegen vonden 1, 2 en 3 julide Special Olympics Nationale Spelen (SONS) plaats, het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Nijmegen.

Het deelnemersveld telde zo'n 2400 sporters, die door 800 mensen werden begeleid. In combinatie met de Wandel3daagse hebben ruim 3.500 deelnemers meegedaan aan de Special Olympics Nationale Spelen 2016. Er vielen prijzen te winnen in 18 sporten. Daphne Luijten en Bryan Schouten, woonachtig bij 's Heeren Loo in de Julianastraat in Hillegom, wonnen twee gouden en een zilveren medaille met het onderdeel zwemmen. Door hun enorme toewijding en wekelijkse training bij de Zevensprong in Lisse, is er een prachtige prestatie neergezet.


De Hill-Billies zijn weer op kamp

Hillegom/Eersel n Ruim vijftig kinderen tussen de 7 en 12 jaar en zo'n 20 begeleiders van jeugdkamp De Hill-Billies zijn afgelopen zaterdag vertrokken naar Eersel in Noord-Brabant voor de jaarlijkse kampweek.

Ze verblijven bij recreatieboerderij Den Hazelaar, waar ze volop de ruimte hebben om te ravotten, spelletjes te doen en heerlijk kunnen bijkomen van een heel jaar school. Remco Out is voor het tweede jaar mee als begeleider en vertelt enthousiast hoe dit kamp al sinds 1989 een hoogtepunt is voor kinderen uit Hillegom en omstreken. "Veel van de volwassenen die meegaan zijn zelf ook als kind mee geweest. Het is een betaalbaar kamp dankzij de vele sponsoren. Zo brengen twee transportbedrijven de groep naar de kamplocatie en halen ze ook weer op."

Wie eenmaal is mee geweest, wil opnieuw mee. Het wordt een soort familie. "En kinderen die bijvoorbeeld van Hillegom naar elders zijn verhuisd, gaan ook nog vaak mee." Dat 'elders' mag je heel ruim nemen. Dit jaar zijn er twee kinderen bij die tegenwoordig in Aziƫ wonen. "Speciaal rond de kampweek komen ze naar Nederland, zodat ze weer mee kunnen. Dat geeft wel aan hoeveel plezier ze hier hebben", zegt Remco.

Keuken

Zo'n grote club kinderen en begeleiders, dat vraagt om een goede bezetting van de keuken. "Daar zijn drie personen voor aangesteld, die eigenlijk de hele dag bezig zijn met het bereiden van de maaltijden, altijd lekker!", legt Remco uit. Terwijl de koks hun werkzaamheden verrichten, gaat de groep op pad. "We zijn vooral lekker actief bezig: we zijn al gaan zwemmen, zoals je op de foto kunt zien, en hebben een kampvuur, we gaan nog een dagje uit, er komt een vossenjacht die door Eersel loopt en natuurlijk houden we een spooktocht voor de oudere kinderen. Voor de jongsten is er dan een lichtjestocht. Het belooft goed weer te blijven, dus we gaan uit van een fantastische week", stelt Remco.

Zaterdag worden de kinderen weer teruggebracht naar Hillegom waar hun familie ze weer in de armen kan sluiten. De begeleiders zijn dan wel aan een momentje rust toe. Remco: "Door het enthousiasme van de kinderen blijf je zelf ook doorgaan, moe of niet. Maar als ik weer thuis ben, val ik bijna rechtop in slaap."

Remco en de kids vermaken zich wel in het water. | Foto: Remco Out