Binnenkort opent de Frans Out-galerij | vormgeving Jacolien van der Valk / SVvOH)
Binnenkort opent de Frans Out-galerij | vormgeving Jacolien van der Valk / SVvOH) Foto: Ruth Eppink

Geen zomerstop bij Vrienden van Oud Hillegom

De scholen zijn dicht tot de derde week van augustus, de sportcompetities zijn afgerond en het college van burgemeester en wethouders is met reces. Zelfs deze krant zal tweemaal niet verschijnen deze zomer. Zullen we ons dan vervelen? Welnee!

Wie (een deel van) de vakantie in eigen dorp doorbrengt, kan hier van alles doen in. Naast de activiteiten die jongerencentrum Solution deze zomervakantie heeft gepland op sportpark "De Zanderij", zijn we tegenwoordig met twee knooppunten op het sloepennetwerk aangesloten. We kunnen dus het water op. En wie het water ín wil, plonst in ons openluchtzwembad. Daarnaast kunnen de vrijwilligers van Stichting Vrienden van Oud Hillegom u aangenaam bezighouden.

In de afgelopen weken hebben we alweer een zomeravondwandeling en een –fietstocht gehouden. Morgenavond fietsen we de zogenaamde buiten-route, en volgende week gaan we wandelen op de woensdagavond: de centrumwandeling.

Ook hebben de Vrienden gedacht aan de vakantievierder in de strand- of tuinstoel. Want volgende week komt de zomer-aflevering uit van "Hangkouserieën". Onze donateurs hoeven daarvoor niet eens de deur uit naar Tabakshop Frank Evers of The Readshop, want het blad wordt in Hillegom door onze vrijwilligers thuisbezorgd. Het donateurschap bedraagt voor Hillegommers minimaal 7 euro per jaar en voor dat luttele bedrag ontvangt u ons mooie tijdschrift (minimaal 28 pagina's op A4-formaat, volledig in kleur) maar liefst driemaal per jaar.

Ook deze aflevering is weer gevuld met interessante artikelen. Zo wordt omgezien naar 140 jaar Stevens mannenmode. En wat te denken van een "vurig" artikel over de Hillegomse brandweer? Traditioneel is in het zomernummer een artikel te lezen over het pand dat tijdens de voorjaars-Vriendenavond is onderscheiden met de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom. Daarnaast veel nieuws over de stichting en haar activiteiten.

Ook introduceren de Vrienden in deze "Hangkouserieën" een nieuw initiatief, waarvan in deze column alvast een tipje van de sluier wordt opgelicht. Zoals bekend wil Stichting Vrienden van Oud Hillegom Hillegommers inspireren om in de huidige vorm van het dorp, de historie te zien. Daarnaast wil de stichting graag recht doen aan Frans Outs betrokkenheid bij (oud) Hillegom en zijn passie voor fotografie. De familie Out heeft namelijk het fotoarchief van Frans Out aan de stichting geschonken en de Vrienden willen graag het erfgoed van Frans Out levend houden.

De Vrienden van Oud Hillegom openen daarom de Frans Out-galerij, een digitale fotogalerij die we hopen te vullen met winnende foto's waarvoor we driemaal per jaar een verkiezing gaan houden. De details van de Frans Out-galerij en de eerste opdracht voor inzendingen staan in de nieuwe "Hangkouserieën". U hoeft zich dus, wat de Vrienden betreft, beslist niet te vervelen deze zomer.

De digitale versie van deze column plus extra beeldmateriaal is te vinden op onze website www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Publicaties > Sporen van vroeger.