Team Zot bij aankomst in Hillegom. | Foto: Remco Out
Team Zot bij aankomst in Hillegom. | Foto: Remco Out Foto: Ruth Eppink

Carbagerun levert grote cheque voor Dierenambulance op

Hillegom n Met een oud barrel heeft team Zomerzorg On Tour (ZOT) deelgenomen aan de Carbagerun door Europa. De vier mannen keerden 10 juli met hun auto en een grote cheque terug bij Eetcafé Zomerzorg.

Door Remco Out

Het was de derde keer dat Henrie en Nigel Siebelt, Hub Kossen en Joris Adriaanse meededen aan de run. Ondertussen is het een traditie geworden om door middel van sponsoren geld op te halen voor een goed doel uit de buurt. Het eerste jaar was het voor het Glazen Huis in Haarlem, daarna voor het jeugdkamp de Hill-Billies en dit jaar was het opgehaalde bedrag voor Regionale Dierenambulance Bollenstreek.

Het is traditie geworden om geld op te halen voor een goed doel uit de buurt

De dierenambulance die sinds 2015 is gevestigd in Hillegom wilde graag de bus vernieuwen met nieuwe kooien en betere gereedschappen. Door de cheque van ruim vierduizend euro kunnen ze dat gemakkelijk realiseren. Ze kunnen nu zelfs ook nog grote hokken voor de opvang aanschaffen. "Het is echt een waanzinnig bedrag dat de mannen hebben opgehaald. Het is het grootste bedrag dat wij ooit hebben mogen ontvangen", laten Ed Verhoef en Diane Maas van de dierenambulance weten.

Opdrachten

De Carbagerun is een tocht van maximaal 500 auto's door Europa heen. Deelnemen is aan strenge regels gebonden. Zo mag je alleen meedoen met een auto die een dagwaarde van maximaal 500 euro heeft, en waarvan het bouwjaar 1998 of ouder is . In vijf dagen leggen de deelnemers vele kilometers af door Europa en elke dag krijgen de teams opdrachten die ze kunnen uitvoeren. "De meeste gekke opdracht kregen we toen we in het warme Slovenië reden. We moesten een ijsblok van minstens tien kilo naar de finish meenemen. We hebben toen ons hotel opgebeld, maar dat wilde niet meewerken. Andere teams is het wel gelukt", laat teamlid Nigel Siebelt weten.

Loting

De auto van het team heeft het de hele tocht goed uitgehouden en dus zijn de mannen van plan om ook volgend jaar weer met hun opvallende auto mee te gaan doen. Of dat gaat lukken is de vraag. Aangezien de 500 inschrijvingen voor deze editie al binnen een minuut binnen waren, heeft de organisatie besloten vanaf nu de deelnemers via loting te selecteren. Dan heeft iedereen evenveel kans.