Afbeelding
Foto: Ruth Eppink

Subsidie voor inloop GGZ Rivierduinen

LISSE n Lisse wil de subsidiƫring voor de inloopfunctie van de GGZ- Duin- en Bollenstreek voortzetten voor ruim 22.000 euro. Hiervan is ruim 16.000 euro bedoeld voor het eerste halfjaar en ruim 6 euro voor de tweede helft van dit jaar.

Door Arie in 't Veld

Dit bedrag maakt deel uit van een totale subsidie van 187 duizend euro die wordt opgebracht door de op dit gebied samenwerkende gemeenten in de regio. In het portefeuillehoudersoverleg Maatschappij van Holland Rijnland van vorig jaar december is besloten om de GGZ-inloop van Rivierduinen nog tot 1 juli 2016 regionaal te subsidiƫren. Voor de tweede helft van 2016 is er voor regionale solidariteit niet voldoende draagvlak. Uit de cijfers van Rivierduinen blijkt dat inwoners van de Rijnstreek geen gebruik maken van deze regionaal gefinancierde inloopfuncties. Dat betekent dat voor 2016 opnieuw naar de financiering van de inloopfunctie moet worden gekeken. Na 1 juli 2016 is het aan de gemeenten en de sub-regio's om een inloop te organiseren die past binnen de uitgangspunten zoals zijn gesteld en passen binnen de betreffende Wmo-beleidskaders. Het college moet een besluit nemen over de hoogte van de subsidie. Voorgesteld wordt om het totale subsidiebedrag vast te stellen op ruim 187.004,31 euro

Lisse hecht aan een goede ondersteuning voor mensen met GGZ-problemen zodat herstel wordt bevorderd en terugval wordt voorkomen belangrijk en wil de (deel)subsidie verlenen. Voor de bezoekers heeft de inloopfunctie een preventieve werking. De functie bevordert herstel en voorkomt terugval. Bezoekers van de inloopfunctie geven ook aan dat ze de inloopfunctie nodig hebben om de dagen door te komen en structuur in de dagen aan te brengen. Uitgangspunt van de te verlenen subsidie is dat geen enkele gemeente meer betaalt dan het eerste half jaar. Bij de verdeelsleutel is rekening gehouden met het aantal bezoekers tot maximaal het budget ter hoogte van het eerste half jaar. Het resterende bedrag wordt betaald door de overige gemeenten uit de regio op basis van de integratie-uitkering.


Junior bootcamptoppers

HILLEGOM n Een groepje jonge Hillegomse sportievelingen is begin van het schooljaar gestart met bootcamptrainingen onder leiding van sportpsycholoog Lex Duvekot.

Door Annemiek Cornelissen

Elke maandag na school werd in de hal en op het veld van SDO getraind om kracht, uithoudingsvermogen, mentaliteit en groepprestaties te verbeteren. Nadat er een stevige basis was gelegd, werd ingeschreven op de bootcampcompetitie. Samen met competitieleider Jonas Follmi hebben de kinderen zich opgewerkt naar de finaledag op de Zanderij. Met de ouders actief betrokken bij de prestaties zijn de toppers kampioen geworden. Sarah, Rozemarijn, Max, Milai, Benthe, Nathalie, Zoe en Evi mogen zich Junior Bootcamp kampioen 2016 noemen.