Een aantal deelnemers van vorig jaar. | Foto: pr
Een aantal deelnemers van vorig jaar. | Foto: pr Foto: pr

Limericks en gedichten: Daar lach je dan

Hillegom n Nog een maandje en dan is het zover: de zevende Hillegomse Gedichtenwedstrijd belooft weer een succes te worden.

Tot op heden zijn er 191 gedichten ingestuurd. Deelnemers hebben tot 1 september de tijd om een of meerdere gedichten in te zenden. Deze keer is het thema: Daar lach je dan. De organisatie verwacht gedichten (maximaal 20 regels) over een grappig voorval of een gedicht met een komische inslag. Ook limericks zijn dit jaar welkom. Bij een limerick gelden bijzondere regels. De eerste zin moet altijd op een plaatsnaam eindigen en rijmen op de tweede zin. De derde en vierde regel rijmen ook op elkaar en in de laatste regel staat de 'grap' die weer rijmt op de eerste regel. Het rijmschema is dus: a-a-b-b-a.

De jury bestaat deze keer uit drie mannen en drie vrouwen; Veronica Handgraaf, Jacqueline Wallaart, Annechien Snuif, Gerard Schoenmaker, Gerrit Kleijheeg en Peter Nieuwendijk (voorzitter). Er mogen vijf gedichten per deelnemer worden ingezonden per mail via: artprojecst@planet.nl

De prijsuitreiking is zondag 6 november, vanaf 13.30 uur in Het Raam, Prinses Irenelaan 16.

De prijswinnaars en degenen met een speciale vermelding, dragen zelf hun gedichten voor.

Ook zal er dit jaar weer ruimte zijn voor andere dichters om hun werk voor te dragen. Naast muziek van het trio Vuelo zijn er toespraken, huldigingen met uitreiking van trofeeën en diploma's.

Gratis entree en gratis een hapje en een drankje.

De bundel van de zevende wedstrijd zal op deze middag aan de deelnemers die geselecteerd zijn voor het boekje, worden uitgereikt.

Info is ook te vinden via: www.artprojects.nl.


Motortoertocht door de Bollenstreek

Streek n Vier enthousiaste ondernemers uit de Bollenstreek organiseren dit jaar de tweede editie van de Motortoertocht Bollenstreek.

Dit jaar vindt de motortocht voor ondernemers, managers, relaties en werknemers die hun bedrijf vertegenwoordigen plaats op zondag 28 augustus.

De tocht begint met een ontbijtje in Lisse waarvandaan de toerrijders de route krijgen.

Deze kan zowel individueel als met de groep worden gereden. Nieuw dit jaar is de keuze tussen de cappuccino- of de toergroep. De cappuccinogroep is voor de deelnemers die rustig aan willen doen. De toergroep rijdt wat vlotter door en stopt minder vaak. Meer info en inschrijven via info@havefunevents.nl.