Afbeelding
Foto: Ruth Eppink

Bloemschikken en rondleiding Huys Dever

Lisse n Senioren kunnen ook in augustus via De Paraplu deelnemen aan verschillende activiteiten. Op 9 augustus is er bloemschikken in de Beukenhof en 10 augustus staat een bezoek aan 't Huys Dever op het programma.

Het bloemschikken in de grote zaal van De Beukenhof (Eikenlaan 2) vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in samenwerking me tAnnemieke's Pluktuin uit Hillegom. Daar groeit een grote variëteit aan prachtige zomerbloemen. Naast vele bekende soorten heeft ze een grote keus uit oud-Hollandse variëteiten die in de traditionele bloemenhandel niet verkrijgbaar zijn. Behalve het samenstellen van een schitterend boeket worden ook bijzonderheden verteld over de verschillende soorten bloemen en over de kunst van het maken van een mooi boeket. Deelnemen kost 9 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Neem zelf een vaas mee met een ruime bovenkant. Opgave kan tot 5 augustus bij Lia van der Westen (bel 414927 of mail vanderwesten@tele2.nl).

Dever

Een dag later vindt een rondleiding bij 't Huys Dever plaats van 10.00 tot 11.30 uur. 't Huys Dever is een veertiende-eeuwse donjon. Rond 1580 en tussen 1630-1634 zijn delen aangebouwd, waardoor een landhuis ontstond. Dit geheel werd bewoond tot ongeveer 1750. Na de restauratie van 1973-1978 werd het geopend voor het publiek. Dit bouwwerk is bijzonder doordat dergelijke donjons nauwelijks in Holland bewaard zijn gebleven als gevolg van onder meer verwoesting (bijvoorbeeld voorafgaand aan het Beleg van Leiden), brand (Slot Teylingen) en ingrijpende verbouwingen. Wie de donjon graag eens wil bekijken kan gratis deelnemen, maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan tot 9 augustus bij Lia van der Westen (414927 of vanderwesten@tele2.nl) of bij Lida Zoet (410331, na 17.00 uur of lidazoet@kpnmail.nl) De deelnemers verzamelen bij 't Huys Dever, waar een kopje koffie wacht. Daarna volgt buiten en binnen een exclusieve rondleiding.


Bieb zoekt vrijwilligers voor digitaal spreekuur

Regio n De Bibliotheek Bollenstreek zoekt vrijwilligers voor DigiDinsdag of DigiDonderdag, het wekelijks spreekuur in Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest en Teylingen.

De vrijwilligers helpen de bezoekers met hun vragen over internet, iPad of tablet. De vrijwilligers moeten handig zijn met de iPad of tablet. Het installeren van apps is voor hen een fluitje van een cent. Wanneer zij het leuk vinden om hun kennis hierover te delen, kunnen zij zich aanmelden bij de bibliotheek.

Tijdens de digitale spreekuren kunnen de vrijwilligers, begeleid door één van de biebmedewerkers, in een informele sfeer de bezoekers verder helpen met bijvoorbeeld het installeren van een iPad en/of tablet, downloaden van apps uit de App Store of Play Store, downloaden van eBooks, mailen, foto's, filmpjes en spelletjes. Interesse of vragen? Neem dan contact op met Hannie Duineveld op 0252 – 421076 (alleen in de ochtend) of Marianne van der Kaaij op 071 - 5150587.