De derde medaille is in the pocket! Maar voor Fleur is het bedrag dat ze voor Make a Memory ophaalde veel belangrijker. | Foto: Ruth Eppink
De derde medaille is in the pocket! Maar voor Fleur is het bedrag dat ze voor Make a Memory ophaalde veel belangrijker. | Foto: Ruth Eppink Foto: Ruth Eppink

Lissese Fleur wandelt ruim 1000 euro bij elkaar voor Make a Memory

Lisse n Het was een Vierdaagse van uitersten voor Fleur Goedemans en haar moeder Sylvia. Hitte kenmerkte de eerste twee dagen, terwijl dag drie en vier juist opvielen door hevige regenbuien. Beiden haalden de eindstreep op de Via Gladiola in Nijmegen. Moe maar voldaan blikken ze terug.

Door Ruth Eppink

Met meer dan 400 kilometer in de benen begon Fleur aan de 100e editie van de Vierdaagse. Door samen met haar moeder deel te nemen aan georganiseerde langeafstandswandelingen, legde ze een prima basis voor de vier keer 40 kilometer, de afstand die ze vorig jaar ook liep. Veel oefentochten waren verbonden aan een goed doel. Zo deed Fleur in januari mee aan de wandelmarathon van Egmond voor het Reumafonds (twee dagen van ieder 21,5 km), in maart de 30 km van Zandvoort voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, 110 km tijdens de Haarlemse vierdaagse voor stichting Stofwisselkracht en in juni de 42 km van de beroemde Kippenloop in Katwijk voor KWF.

'Doneren kan nog, elk bedrag is welkom'

Eerder vertelde Fleur aan LisserNieuws al dat het lopen voor goede doelen belangrijk voor haar is. Zelf liep ze de Nijmeegse Vierdaagse voor Make a Memory. Deze stichting fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. "De teller staat momenteel op 1010 euro", zegt Fleur blij. Dit bedrag wordt nog wat hoger, want bij Sylvia in de kapsalon staat nog een potje waar klanten geld in hebben gestopt. "En het is nog tot 28 augustus mogelijk om via www.devierdaagsesponsorloop.nl/lopers/fleur-goedemans een donatie te doen. Elk bedrag, hoe klein ook, is welkom", aldus Sylvia.

Doorweekt

Voor Fleur was met name de laatste dag van de Vierdaagse zwaar. "De warmte ging op zich wel, maar regen is gewoon vervelend. Alles raakt op den duur doorweekt. We zijn die dag echt twee keer volledig natgeregend", legt ze uit. "Na alle regen en onweersbuien werd het ook weer vochtig warm en aan het laatste stuk leek echt geen eind te komen. Maar we hebben het volbracht." En hoeveel blaren heeft ze 'gescoord'? "Geen een! Mijn moeder heeft op de laatste dag vier kleine blaartjes gekregen, maar verder ook niet."

De data voor de Vierdaagse 2017 staan al in de agenda van Fleur. "We nemen nu eventjes rust, maar we hebben ons al aangemeld voor de eerste wandeltocht in december, ter voorbereiding op de volgende editie", zegt Sylvia.