Afbeelding
Foto: pr.

De hal der zuchten

Indertijd is er al veel gezegd en geschreven over de miskleun van het overdekken van de all weather-tennisbanen van de LTC Lisse, die intussen eigendom zijn van de gemeente. De overkapping moest er komen omdat de nog niet zo oude tennishal aan de Sportlaan het veld moest ruimen voor woningbouw ter plekke. Een beslissing van de gemeenteraad.

Het blijkt een slecht moment geweest te zijn, want behalve dat er veel klachten waren die door die oerlelijke overkapping zijn ontstaan, liep ook het ledental van de LTC Lisse terug. Het is de vraag of het een met het ander heeft te maken, maar het is wel een voldongen feit dat beide aspecten aan de orde zijn. En nu heeft ook de beheerder van de LTC-kantine laten weten het bijltje erbij neer te gooien en na acht seizoenen per eind oktober te willen stoppen. De man maakt in een brief aan wethouder Ruigrok duidelijk dat hij zijn brood niet meer met het exploiteren van die kantine kan verdienen. De problemen zijn door hem ook aangekaart bij politiek Lisse, maar alleen vertegenwoordigers van de VVD en het CDA voelden zich geroepen om naar zijn verhaal te komen luisteren. Voor een oplossing van het probleem moet hij het dus kennelijk niet van de politiek hebben.

Klachten

In genoemde brief zegt de beheerder dat hij vanaf 2009 de seizoenpachter is van de horeca bij LTC Lisse. In november 2013 kwam daar de tennishal bij waar hij heel blij mee was omdat de tennissport in het algemeen terugloopt en het hele jaar rond je boterham te kunnen verdienen dan wel zo prettig is. Hij is dan ook met de nieuwe openingstijden en pachtverhoging in maart 2013 akkoord gegaan (de hal was toen nog in aanbouw) met de positieve gedachte dat het een verrijking zou zijn en dat het een succes zou worden. Dat succes bleef echter uit en de man kreeg juist enorm veel klachten op zijn bordje over het niet goed functioneren van de overkapping. Een greep daaruit: de hal is te vochtig en condensdruppels vallen op grond; de ventilatie geeft koude lucht en maakt veel te veel geluid; ook de verwarming maakt te veel lawaai en blaast over de baan als een warme wind. Bovendien waren er nogal eens temperatuurschommelingen, ontbraken scheidingsnetten tussen de banen, waren er geen banken en geen goede verlichting. De klagers vinden ook dat er te veel baanhuur moet worden betaald voor een verwarmde 'tent'. Inmiddels is een aantal klachten wel opgeheven, maar dat doet niets af aan het feit dat de beheerder direct te maken krijgt met een teruglopend ledental van de LTC. Me dunkt; werk voor de tennisvereniging en niet in de laatste plaats ook voor Sportfondsen Lisse die de accommodatie namens de gemeente beheert.

Oplossing

De scheidende beheerder zegt ook dat de LTC Lisse een mooie club is met veel mooie mensen en een accommodatie om trots op te zijn. Desondanks gaat hij toch stoppen gezien de gerezen problemen waardoor hij zijn brood er niet langer kan verdienen. Een hal der zuchten dus en het is de vraag wie er met een oplossing moet komen. De LTC, een nieuwe beheerder, Sportfondsen Lisse of toch de politiek die (naast de terugloop van het ledental) de tonnen kostende overkapping heeft goedgekeurd. We gaan hierover beslist nog meer vernemen.