Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Open Monumentendag in Hillegom

Hillegom n Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert Open Monumentendag in Hillegom. In 2016 wordt Open Monumentendag zaterdag 10 september gehouden en hieraan nemen deel: de Maartenskerk, Open Hof, de St. Jozef en Martinuskerk en 't Hof van Hillegom.

Open Monumentendag gaat van start om 10.00 uur. Wethouder Jeroen Verheijen hijst dan de vlag bij de Maartenskerk aan het Kerkplein 1. Het thema van Open Monumentendag 2016 is "Iconen en symbolen" en elk van de historische panden biedt de bezoeker interessante extra's binnen dit thema, naast de openstelling van het monument zelf waarbinnen veel te bewonderen is.

"Het wordt een supergezellige dag in het centrum van Hillegom", verwacht Jacolien van der Valk, bestuurslid PR & communicatie bij Stichting Vrienden van Oud Hillegom. "Want op 10 september starten ook de najaarsfeesten in Hillegom met allerlei activiteiten in de Hoftuin en de Houttuin. Daarnaast vieren we in Hillegom het hele weekend het vierde Hillegoms Cultuurweekend. Er valt dus van alles te beleven."

Sinds een aantal jaar is een onderdeel van Open Monumentendag, Open Monumenten Klassendag, speciaal voor alle lokale basisschoolleerlingen. Deze klassendag wordt landelijk gehouden op de vrijdag vóór Open Monumentendag. De deelnemende kerken in Hillegom houden Klassendag op vrijdag 9 september van 9.00 tot 12.00 uur met een programma speciaal afgestemd op basisschoolleerlingen. Meer info: www.vriendenvanoudhillegom.nl.


Bijzonder cultuurweekend op 10 locaties

Regio n Tijdens het cultuurweekend in het tweede weekend van september hebben bezoekers vrije toegang op tien locaties in de bollenstreek waar van 11.00 tot 17.00 uur exposities zijn van schilderijen, foto's en beelden.

Maar dat niet alleen: er zijn ook demonstraties, rondleidingen en muzikale intermezzo's. Startpunten zijn bij Het RAAM aan de Prinses Irenelaan 16 (ingang Mariastraat) of bij Inspirerend Centrum aan de Hyanchintenlaan 2. Hier liggen een plattegrond, een spaarkaart én de eerste zegel spaarzegel een gratis cartoonboek of één van de gedichtenbundels van de Hillegomse Gedichtenwedstrijd klaar.

De organisatie is in handen van artprojects met steun van de gemeente Hillegom. Meer info: artsprojects@planet.nl of www.artprojects, 06-26156790 of 06-21938018.