Robbert Kermani in de wachtkamer bij de fotowand. | Foto: Caroline Spaans
Robbert Kermani in de wachtkamer bij de fotowand. | Foto: Caroline Spaans Foto: Caroline Spaans

Dierenfoto's gevraagd

Lisse n Dierenarts Robbert Kermani wil de wand in zijn wachtkamer opleuken met nieuwe foto's van (huis)dieren.

Tijdens de vakantieperiode zijn ook huisdieren vaak een gewillig onderwerp om te fotograferen. Zowel de redactie als de dierenarts zijn benieuwd naar inzendingen van lezers van bijzondere en gekke foto's van katten, vogels en cavia's. Nu staan er alleen honden op de foto's, maar Kermani doet een oproep aan de lezers om ook andere foto's in te sturen. "Het maakt niet uit natuurlijk, alle huisdieren zijn welkom," laat hij weten. De mooiste zes laat hij uitvergroten en hangt hij groot in zijn wachtkamer. Zij krijgen 'eeuwige roem' in zijn praktijk Mijn Dierenkliniek in de Poelpolder aan de Vivaldistraat.

Kermani begon zijn praktijk in maart dit jaar. Hij heeft ook twee praktijken in Leiden. Hij wist op z'n achtste al dat hij dierenarts wilde worden: "Ik was altijd bezig met de natuur, vogels en diertjes in de tuin. Ik kwam als kind met mijn ouders ooit bij dierenarts Scheede in Lisse met de kat, en toen wist ik het zeker: dat wil ik later ook." Zijn praktijk in Lisse runt hij met één collega-dierenarts en vier assistentes. De praktijk heeft ruime openingstijden. Kermani: "We zijn open van 8.00 tot 17.30 uur en op de maandag-, woensdag- en vrijdagavond zijn we open tot 20.00 uur. Op zaterdag zijn we ook nog open van 10.00 tot 14.00 uur. In de vakantieperiodes gaat de praktijk niet dicht. Ook prettig: parkeren is gratis. Links, rechts en vóór de praktijk."

Kermani hoopt zijn praktijk in de toekomst uit te kunnen breiden met nog meer dierenartsen. Zijn drie praktijken in combinatie met een druk gezinsleven zorgen voor een vol maar naar eigen zeggen superleuk bestaan: "Je eigen ding kunnen doen als zelfstandig ondernemer vind ik heel fijn, ondanks dat ik als eigenaar van de praktijk ook veel administratieve rompslomp heb." De geboren en getogen Lissenaar woonde lange tijd in Utrecht, verhuisde naar Den Haag en is via Oegsgeest sinds twee jaar weer terug 'op Lis'. "Ik vind het heerlijk om terug te zijn waar ik ben geboren." Thuis heeft de dierenarts een hondje, Bella, een Chihuahua. "Een heel klein en heel lief beestje", zegt hij lachend.

Lezers die mee willen doen aan de foto-actie kunnen een foto van hun huisdier sturen naar de redactie. De foto's moeten minimaal een resolutie hebben van 2 mb. Stuur de foto door naar: redactie@lissernieuws.nl. Robbert Kermani beslist welke foto's uiteindelijk in de wachtkamer komen te hangen. Een foto van het eindresultaat wordt later in het LisserNieuws gepubliceerd.