Afbeelding
Foto: Ruth Eppink

n Spectaculaire Olympische SKOL Spelen

Lisse n Grootse sportieve uitdagingen op de slotdag van de zomervakantie voor de BSO's van SKOL. Na zes weken reisavonturen in de zomervakantie, kwam de wereldreis ten einde met de Olympische SKOL Spelen.

Op donderdag 18 augustus kwamen ruim 200 kinderen van alle BSO's in Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout samen bij Scouting Shawano's in Lisse. Elke BSO met een ander kleur petje, zodat de leiding de groepjes goed bij elkaar kon houden.

Het evenement begon met het hijsen van de SKOL-vlag en de zelfgemaakte vlaggen. Alle kinderen hadden het passende liedje 'Klaar voor de start' geleerd op de BSO. Lopend in polonaise, werd dit liedje luidkeels meegezongen. Vervolgens was het tijd voor diverse spelletjes, zoals een paardenrace, stormbaan, petjes beschilderen, marshmallows roosteren of pindatennis. Enthousiast leefden de kinderen zich uit bij alle activiteiten. "Ik heb al twee keer de bal gehad!" riep een meisje trots tijdens het voetballen. Haar BSO-vriendjes verderop vonden de stormbaan supercool! "Leuk, dat spel ken ik!" zei het jongetje dat rennend doorging naar een spel waarin iemand moet raden wie de bal verstopt heeft. Tijdens het petje leggen, een variant op zakdoekje leggen, proberen twee kinderen elkaar tot grote hilariteit van de andere kinderen te tikken.

Met veel actie, buiten spelen en vrolijke gezichtjes is de zomervakantie voor SKOL goed afgesloten!