Voorzitter van De School, Ferdinant Wagemans. | Foto: Annmemiek Cornelissen
Voorzitter van De School, Ferdinant Wagemans. | Foto: Annmemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Cultuurweekend in de School

Hillegom n Wethouder Annechien Snuif geeft zaterdag 10 september tijdens het Cultuurweekend in De School aan het Henri Dunantplein de kick-off voor een weekend vol Culturele activiteiten.

Door Annemiek Cornelissen

Tijdens de kick off die om 12.00 uur plaatsvindt zal de wethouder uit een ideeƫnbus, die in De School staat twee ontwerpen kiezen voor het graffiti project, waarover in Hillegom al weken wordt gepraat. Deelnemers kunnen de ontwerpen voor deze wedstrijd die dag van 10.00 tot 12.00 uur in deze bus stoppen.

Volgens de voorzitter van De School, Ferdinand Wagemans is het Graffiti project een uniek gebeuren voor Hillegom. "Ook landelijk gezien is het heel bijzonder. We hebben uitgebreid gezocht, ook op internet maar nog niet kunnen vinden, of ergens anders in Nederland een dergelijk project heeft plaatsgevonden. Daarom hebben we besloten de kick-off tijdens het cultuurweekend te doen en op deze manier veel mensen te bereiken", laat hij enthousiast weten. Wagemans zegt blij te zijn dat Snuif gehoor heeft gegeven aan de uitnodiging om de kick-off voor haar rekening te nemen.

Het project heet Zie die kunstige graffiti. Het is de bedoeling dat in Hillegom kliko- en afvalbakken komende tijd worden voorzien van graffitikunst om deze een mooier aanzien te geven. De graffiti wordt uitgevoerd door de kunstenaars van De Shool maar ook door jongeren van Het Welzijnskwartier Jongerenwerk Hillegom.

Ontwerp door professionele graffitiartiesten

Tevens begint tijdens het Cultuurweekend het opleukproject van de kale muur van de School aan de buitenzijde bij de parkeergarage. Hier komt een prachtige graffititekening. Deze tekening is ontworpen door professionele graffitiartiesten, die een kleine aanzet zullen geven.

Buiten de kick-off is er tijdens het Cultuurweekend van alles te doen in De School. Zo wordt zowel de zaterdag als de zondag om 16.00 uur afgesloten met een optreden van een band.

Op zaterdag is dat Funk Groove en Ballads met Lisa and the Lumberjacks. Op zondag is dat Milan Couzijn met Funky Drop Out met Yvette van Doorn, Jos Witteman, Jordy Tschur en Eddy Vink met moderne en Classic Hits.

Wagemans is heel trotst dat deze bands hebben toegezegd te komen. Verder staan er tijdens het weekend onder andere op het programma een optreden van de zusjes Amundsen van de Muziekschool Hillegom, een Workshop van Kindertheater Flores, een workshop experimenteren met muziekinstrumenten door Nadine Stolk van de Hillegomse muziekschool en een gitaaroptreden van leerlingen van Milan Couzijn.

Meer informatie via: www.deschoolhillegom.nl.